Yang sudi mengikuti disini..

Monday, September 27, 2010

Marhaban raya dirumah

Salam Isnin semua teman²...semoga semua gembira dan masih dalam mood raya lagi la kan..

Malam tadi kat Jalan Sejahtera (Umah aku ler) marhaban lelaki menyambung baki rumah yg belum selesai mereka kunjungi...diketuai oleh Tok Iman Surau taman kami...dan ramai juga jemaah lain..tapi yg ramai tu budak² jer..ada dekat 25 org budak jer...x kisah la tu..pada aku dorang la yg meriahkan marhaban pun...tapi ada rasa sedey jugak menurut kata hubby x ramai yg nak turut serta dan nak pelawa masuk rumah tuk marhaban..wallahualam la tu kan...hak masing² cuma x meriah la kan..ramai² meriah dan seronok...

Dan ni la citer aku..dah siap masak kemas skit,tunggu dorang dtg..snap picas la pe lagi..melayan anak dara sorang ni nak posing pulak..bujang sorang dah ikut ayah nya sekali..hepi dia kata seronok ramai² marhaban..syukur ada bujang sorang tu..

Menu pun simple sgt²..kari ayam cicah roti...buah tembikai dan sirap sunkist...sbb dorang makan kat semua rumah yg dikunjungi..skrg dah x meriah macam dulu collect duit tiap rumah dan makan setempat rumah yg akhir je..tapi skrg ketua jalan kami tu dah pindah terus x de wakil nak teruskan...tapi tetap meriah...rasa kalau x amik marhaban mcm x lengkap la raya...aku rasa la..org lain tah ler...a.a.k...hehehe..

Ni la antara menu dan suasana malam tadi...













Tu je la nak share kat sini..nak meriah kan suasana raya dan ramai tetamu yg dtg lagi seronok dan mereka dtg dgn rezeki kan ker...semoga dirahmati dan diberkati semua yg hadir..jumpa lagi jika ada usia diraya tahun hadapan 2011...insyallah..

Selamat beraya tuk semua


Apa pun aku adalah aku --> NJ

2 comments:

Azmiezas said...

saya suka beraya di Johor meriah..ada 'baraan' kan??..

sumpit said...

sedapnyer... johor memang meriah....