Yang sudi mengikuti disini..

Friday, October 15, 2010

Blog sunyi tanpa kata = kelu???

Salam tuk semua kenalan blog ku ini..

Dah nak bersawang jugak blog aku ni pun...mmg la blog kelu mana leh berkata²...aku jer manip ek..ekeke..entah la lepas raya ni..mood nak n3 kurang nak dtg la pulak...tapi nak amik mood tu bukan senang kalau dah x sempat..camane nak cakap..mood keja x brape ok..mood nak layan kerenah customer lagi..mcm² ada la...tapi aku amik keputusan layan hati dan perasaan sendiri dgn n3 kat sini lg bagus...nak tulis apa pun tulis la..asal x kacau hak peribadi org lain..suka aku la blog aku kan...a.a.k = ada aku kesah..hehe

Nak kata edisi malas x jugak..kat fb ada gak tulis sikit☺..hehe jgn x de lansung..x tau la nak jadi apa plak kalau malas yg terlampau ek..layan hati sendiri jer la..♫♫♫♫♫

Nak tepek pic je pun mcm x kena tapi tepek je la...biar lah gambar yg bercerita...


Nasi goreng kampung..bersama hirisan telur dadar..bekpes..


Lawan dengan nescafe tarik...mau naik 2 kilo pas makan ni..aduhhh...

Menu sarapan tuk anak²...anak² skrg ni suker aku masak..ada je nak order menu itu ini tiap hari..maklum la lama dah aku keja dulu tu x dpt masak sgt..skrg ni je la..apa lg nak citer kan kalau bukan life aku n family..cuma kadang tu x sempat nak buat karangan kat sini..share picas jer la..tu pun tergediks dan upload picas dah ni..aduyai..

Tadi pegi kedai perabut kat Masai..sekali tgok byak la jual brg² jati aku x la beli jati pun...tgok jer..terpandang lak set sakura...kata mem tokeh kedai tu..husband dia dapat kat INDON...aduhai meruntun kalbu kejap tgok..diletak dalam display JATI dia..set SAKURA dan family nya..ada platter mcm² size..lengkap...set 5 roses mangkuk cilik tuk minum teh cina tu..mangkuk kangkung pun ada yg 5 season tu..nak tanya mem dia x tau..tokeh x de pulak masa tu...mesti byak lg ek kat Indon sana set mcam tu..

Ini sajer yg ku ada..tunggu teko tah kat mane...hehe

Apa nak kata aku kena sabar jer la tgok...balik umah tgok set yg ada udah ler..pujuk hati sendiri la kan...camane lg..aku masih meneruskan edisi mengumpul set yg kurang..tapi mmg slow n steady je skrg ni sbb poket asik bocor je sana sini...sabau jer la...

Ikut la pepatah yg betul tu..sikit² lama² jadi bukit kan ker...mmg aku buat dah ni..hehe


So n3 stop kat sini je dulu...nak upload picas punya la slow..esok kalau rajin n3 lain la..


Apa pun aku adalah aku --> NJ


6 comments:

ima said...

salam kak n...mmm lamanya tak berkunjung ke umah akak ni...makin cantik...pun ye gak,biasalah akak anak2 ima pun sama gak,klu boleh nak mamanya masak hari2..adoiii, tapi mamanya ni kurang rajin bab2 masak ni...huhuhu.

ratusiput said...

hai k.NJ...amboi long time no see ha...takpe2...jnji ade update gak...leh lepas windu gak skit2.. :)

Lana~Bulu said...

As salam kak NJ..kekalutan dgn open house membuatkan kita seperti terabai dgn n3 blog sendiri2 kan..

NJ said...

ima - tu la kan..sama la akak pun kureng rajin tapi nak x nak kena buat jugak..sian anak2..
Ratu - rindu ke..hehehetq..akak pun rindu dgn geng lain..
LB - saya x de open house pun lajak sakan jasi segan nak updet la pulak dah ni..ish susah nak mola balik ni..

h4ni3 said...

salam kak N
lama jugak x singgah sini.. bz la kak N.. susah tul nak BW skang ni

alahai kak N, geget jari ker? takpe, next time pegi kedai tu, make sure jumpa dgn tokey dia tau. suh dia borong set tu byk2 kat indon utk kak N. hehehe

NJ said...

Hanie
X pe la hanie apa nak kata x de rezeki lg la tu..tungguu je la..
Kak N faham hanie bizi skrg skrg ni kan...x pe asal ingat ok la tu..akak pun kurang n3 skrg..x sempat la pun nak karang2 n3 tu..tapi rindu mmg kat blog ni..