Yang sudi mengikuti disini..

Saturday, January 8, 2011

Orang kata....

Salam Sabtu tuk semua...

Apa plak ek tajuk org kata....sape kata...tapi jgn mengata sudah la kan...x suka la...aku bukan nak mengata sesape pun cuma nak share jer...org kata la..permulaan PML ni x sah kalau x dimulakan dgn set BK = bunga kangkung kan...rasa nya betol la..sbb kangkung agak senang nak dpt dimana² ada...aku pun tergolong dalam kolektor baru jugak lagi..belum pun setahun aku berjinak dgn PML ni...ada ke yg x tau PML tu apa ek...PML = Pinggan Mangkuk Lama...tu la pun...seingat aku la..masa awal Mac 2010 lalu aku mula kolek PML ni..x ramai lg geng nak kolek mcm skrg ni..fuhhh mmg makin meriah...makin ramai dah minat dgn PML..sampai nak berebut iklan sale kat blog atau fb pun dah ramai..pantang lambat..mmg la melepas..aku pun dah ada pengalaman jugak..melepassss....tapi seronok la skrg ni makin ramai yg suka kolek PML makin meriah aku tgok...dan mcm² jenis dan paten juga nama bunga PML pun ada mcm²...aku kenal ramai kawan sama minat..dan paling best tu jadi kolektor PML ni..bila g hunting dpt hasil yg mmg di idamkan...hepi sgt..geng PML je tau camane rasa nye..nak lompat je depan apek tu sampai siling..tapi x kan nak tunjuk..alamak panjang plak storey ek..nak share je la set BK yang aku mula kolek dan sampai last dapat...x de la byak mane pun..tapi nak jugak share...(sbb apa dah x de yg baru la tu...huhu)...ni yg pink punya...layannnn je la..

BK kopitiam ni antara yg terawal dapat...

Cari punya cari...nak jugak la aladdin yg mmg penyeri setiap set PML tu kan..dpt dr eis antique..cuma tutup tu je la x asli..tapi tetap cun si aladdin ni kan...

Kawan si aladdin mesti lah yg ni..cik siku tajam yg cun ni...dapat dari mas collection..tu la kata ada geng PML yg ada lebih..dan sudi jual pada org baru mcm aku ni kan...suka sgt...(ayat mcm dalam OH YEAH tu..hehehe)...

Nak melengkapi teko ni pun terkedek2 jugak mcm siput jalan tu..ada dr apeks...x dapat dr apeks cari kat on9 pulak la..x pun g kenen dgn geng kolektor yg ada byak set tu kan...maka dpt la lengkap mcm ni..

Teko si montoks ni...baru jugak dpt..mmg susah nak dpt ni..harge pun dah meletops ni..sib baik ada seorang teman PML jugak sudi nak jual kat aku..tapi sgt suka becoz cantik sgt2 dimataku...sgt sukaaaa...hehe

Platter comey 8" ni dtg dari kak Nur Salam nun di Sarawak sana..naik belon ni...

Platter yg sgt besar ni dari LC tokeh PML yg dah mashyur tu la...hehe

Ada lagi ni mangkuk lompang kiriman seorang teman..belum snap lg pic nya..tapi yg pasti aku ada la serba sikit set BK pink ni...dari x de tu kan org kata la...baik ada...dah gila PML mcm tu la...ada lg yg lain tu dok dlam kotak je..hubby dah sound gak..apa tu kotak byak dalam bilik anak dara..habuk je..kemas ler..alamak..kemas ek..kena letak dalam gobok la pun tapi yg sedia ada 2 tu dah full house..mcm mane tu..sape nak jawap..sendiri ler..fikirkan la mane nak cari gobok yg sesuai dgn PML..nak beli yg ada kat kedai mmg byak tapi moden la pulak x kena dgn taste PML pun kan...tapi mesti kena beli lg 1 gobok jugak ni..huhu..akan ku usaha kan...ayat mcm nak g nuntut ilmu plak ek...wat ever la..janji aku suka geng PML pun suka...


N3 stop kat sini je la..sbb nak upload pic adusss jenuh tunggu dah ni...
lepas ni nak nak share BK oren plak..dulu masa aku mula suka x ramai nak..tapi skrg..mmg x dpt la nak tgok je..ada je sale mmg melepas ler....tungguuu...


Apa pun aku adalah aku --> NJ



3 comments:

kak Erna said...

salam NJ..banyak dah koleksi PML nya ye..

ratusiput said...

rajin k.nj kan...mesti selagi koleksi tu tak lengkap pale serabut kan...ehehe...pape pun gud luck ye....kumpul sume koleksi... :)

NJ said...

Kak erna...
x byak sgt kak..ada la tuk hobi kolek je ni..
Ratu..
dah minat ratu apa nak kata..tu la pun dah lengkap baru syok tgok dan kolek kan..kalau ada nak bg akak boleh je..hehe