Yang sudi mengikuti disini..

Wednesday, December 22, 2010

Masak2 dan makan hari ni...

Salam Rabu tuk semua...tadi pegi kat fb x boleh nak upload pic plak..dtg sini je la buat n3 mesti ok punya..hari ni pun nak citer masak² yg x jadi malam tadi tu je..balik dah ptg so masak simple je tuk dinner semalam..hari ni balas balik la masak sedap skit tuk anak²..lg pun dah lama plak rasa x masak n snap pic mcm ari ni..kadang² tu masak jugak..tapi x snap pic pun coz x sempat...(mcm rajin sgt masak ek..alasan je tu..ekeke)..bukan pandai masak pun tapi boleh la tuk family makan kenyang dan pasti sendawa..hahaha

So menu pagi tadi bekpes...buat jemput² bawang jer...request by anak² la..x jemu dorang hari² pun x pe..mama ni yg x berapa nak rajin..suka je la lg senang...selalu ada ikan bilis..dorang x nak plak..cakap leceh la nak makan ada tulang..ala kecik je skit je pun x boleh..letak tepi..pilih² lagi..so aku letak bawang je dah ar..layannn je la...

Hidang dalam set BK oren ni..ermmm sedap je rasa..hehe

Dah bekpes..nak masak lunch pulak la kan..sekali jalan masak je la..sambil² layan tv tadi WHI tgok pak engku masak asam pedas ekor lembu..sedap plak tu..bahan dia biasa la semua letak dalam piring n pinggan kangkung la pun..dah pak engku sinonim dgn PML jugak tu..tapi aku masak kari ayam je..rempah aku guna bukan BABAS tapi Adabi..dan yg nak buat sedap tu kot la kan...(perasaan plak masak sedap ek..huhu)..letak la kat dalam PML ni..ermm..boleh la sedap gak makan sampai kenyang...anak² suka..dear suka..aku lg suka..

Kari ayam berkentang...semunya nampak OREN je..ekeke

Dan nak share jugak la adik beradik BK oren yg lain kat sini...setakat yg dpt kumpul..dan yg last tu la dpt teko ehsan dari kak Aton Munasir....sgt² suka...sbb cantekkkk...




Dah terlebih rajin pulak dah ni..n3 dgn pic bagai ek..jgn ada yg bosan sudah la kat sini bila baca n3 ari ni...hehehe

Salam


Apa pun aku adalah aku --> NJ







1 comment:

kakcik said...

Assalamu'alaikum N...

lamanya kita todak bersapa2an, kan? Semoga N tetap sihat dan sejahtera sentiasa. :)