Yang sudi mengikuti disini..

Friday, July 16, 2010

Semalam...Harilahir PUTERA ku..

Salam Jumaat yang mulia tuk semua...

Hari lahir semalam tapi hari ni baru sempat nak n3...ni pun paksa diri nak jugak tepek citer kat sini...

6 tahun yang lepas...kami sudah pun dikurniakan 3 org anak...namun semuanya PUTERI belaka...adat manusia mana nak puas hati dgn anugerah yg diberi NYA...asyik x cukup sajer....x lengkap sajer....lgpun kesian dear x de kawan nak berkongsi cerita dan hal lelaki pulak nanti kan...maka kami berdua pun berusaha dan berdoa sambil bertawakal plan nak dapat kan anak LELAKI tuk kali ke4..(mmg plan serius masa tu)..dapatkan nasihat doktor...nasihat org² yg lebih tua..(petua la tu)...dan juga kami memohon doa dari ALLAH mohon dikurniakan anak LELAKI tuk kelahiran ke 4 tu....dalam pada tu kami juga amal kan pemakanan seperti nasihat doktor....kurang makan sayur dan masam²..lebihkan makan makanan laut...ada yg nak try..insyallah berhasil...(tapi kena plan semua tu sebelum pregnant hokey bukan dah pregnant..mmg x jadi..melainkan kuasa ALLAH..)..maka masa terus berlalu...usia kandungan masuk 3 bulan..pegi la scan..x nampak juga...pengalaman 3 org anak dara tu...mmg x nampak..so cuak tu dah ada..tapi tawakal jer la..kandungan masuk 9 bulan scan lagi...x nampak jugak...apa nak kata masa tu aku berdoa dan tawakal mohon ALLAH kabulkan permintaan kami itu...sampai masa tuk melahirkan..aku dimasuk kan ke wad bersalin HSA JB...masa tu sakit x berapa kuat sgt..tapi due dah nak tiba...aku ni pk pengalaman anak ke 3 tu kena operate..ngeri beb..sakit nak jaga lepas bersalin tu la pun..masa baby nak kuar mmg x rasa...perghhh..seksa..sape dah rasa...tau ar..tapi mmg la kan pengalaman melahirkan anak lelaki mmg berbeza dgn anak perempuan..sakit melebihi segala sakit...alhamdulillah aku diberi kesempatan melahirkan seorang anak lelaki...masa dah hampir nak bersalin tu pun dugaan lagi..doktor KUMAR (ingat lg ni)...kata baby jantung dah agak lemah..maybe prepare for operation...aku ni dah gelisah..menahan sakit lain..pk nak kena operate lagi..aduhhh...doa x henti² masa tu...mintak bg la bersalin normal...x nak operate..tidakkkkkkkkk....melain kan terrrrpaksa...apa nak kata...
Dan akhirnye..jam 2.15 pagi..15/7/2004...maka lahirlah seorang putera tunggal ku kedunia ini dan nama ku beri MUHAMMAD SHAKIR NAZIM....aku bersyukur pada ALLAH kerana kurniaan dan anugerah yg tidak ternilai ini...hilang segala sakit perit yg aku rasa tadi tu...hanya ALLAH saja yg tahu perasaan aku masa tu...airmata mengalir deras tanpa sedar..terharu dan syukur pada NYA...nak share dgn hubby tapi dia dirumah jauh pun kan...
Dan semalam genap lah usia SHAKIR 6 tahun...aku mohon doa dari ALLAH semoga diberi kesabaran dan kekuatan pada aku dan hubby dalam proses membesarkan PUTERA dan juga 3 PUTERI² kami..sehingga menjadi anak yg soleh dan solehah..dijauhi dari gejala yg tidak baik,berjaya dalam pelajaran dan mendapat pekerjaaan yg baik..jodoh yang baik..dan sering berdoa dipjgkan umur kami agar dapat melihat kejayaan dan kebahagiaan anak² dimasa depan...insyallah....

Atas permintaan...maka raikan Shakir di Tadika dia...hepi sgt dia semalam..

Senyum jer la bujang ni..hepi la tu..



Kawan² sama² nyanyikan lagu HEPI BESDAY tuk Shakir..

Goodies tuk kawan² Shakir...

Mama sayang semua anak² mama...Love all of u.....emmuaaahh

Malam tadi bawak anak² makan kat tepi laut..nti free n3 pulak...ada keja lain jap..


Apa pun aku adalah aku --> NJ




11 comments:

kakcikseroja said...

Happy belated birthday Shakir. Semoga menjadi anak yang soleh. :)

NJ said...

Terimakasih kakciks..Insyallah kak..akak sihat?..

Chempaqa said...

salam kak Nj
happy bday 2 Shakir..smoga menjadi seorang anak yg membanggakan kedua ibu bapanya...amin..

ima said...

salam kak nj...ucapan happy birthday buat shakir...semoga menjadi anak soleh dan kebanggan keluarga...

jalilah_jy said...

cakap kat anak jantan kita tu selamat hari lahir semoga berjaya dunia dan akhirat menjadi anak yg soleh aminnn..mak long tumpang seronok abb mak long tak dak aanak jantan hehehe huhuuu

h4ni3 said...

Happy Birthday Shakir!
Moga membesar jadi anak yang soleh ye
(hensem anak bujang kak N :) )

NJ said...

To Chemp
Timakasih chemp,insyallah..
To Ima
Timakasih Ima..insyallah...
Mak long Jalilay_jy
Timakasih mak long no... insyallah..x pa la maklong pun bulih jadi maklong shakir jugak kan..
To hanie
Timakasih hanie..insyallah..

~Yatt~ said...

salam kak n..
sorry lambat wish..happy belate birthday shakir..terharu baca n3 akak kasli nie..besar harapannya nak dapat boy kan..saya pun dah rasa begitu..teringin nak girl setelah bergelumang ngan hiruk pikuk hero2ku..hehe..teringin naik main2 girlie..
betul jugak cakap akak..saya pun selalu dengar kata orang2 tua..sebab tu saya dapat boy..saya paling suka makan seafood dan daging..sebab tu dapat boy..so lepas nie kena banyakkan makan sayur & asam..thanks for sharing sis..

Ibuhani said...

Happy Bday Shakir.....smoga dlm perlindungan Allah, pjg umur n murah rezeki. Jd anak yg solleh ye.....betullah....org kata byk makan makanan laut utk dptkn anak lelaki. Kak ani dulu masa mengandung my girls......x boleh langsung makan makanan laut walhal mmg fav seafood ni......masa mengandung pulak x boleh makan....akan muntah kalau bau seafood terutamanya ikan...

NJ said...

Salam kak ani..
timakasih kak..tu la kan..semua jadi anak gegirl la kak ek..makan c food x boleh..hehe..x pe la kak asal ada zuriat dan sihat.. bersyukur pun kita ni..

ratusiput said...

happy bday gak utk syakir...jgn nenakal...blajo rajin2 n jd anak yg soleh..