Yang sudi mengikuti disini..

Sunday, August 16, 2009

Salam Hari Ahad..

15 Ogos 2009...

Hari ni rasa malas nye nak masuk ofis..tapi aku kena lawan perasaan tu...malam tadi balik dari kenduri dah jam 12....tiba rumah layan lagi tgok tv jap citer DOME..dekat kul 2 baru masuk tido..tu pun x lena terus...rasa jejak kul 3 ada...sedar2 pagi ingat terang sbb lampu depan rumah tu rupanya dah dekat kul 7...rasa malas lagi nak g ofis dalam hati...tapi hubby dah mandi so aku siap kan pakaian hubby gosok kan jap..hubby pegi dulu ofis sbb dia nak masuk keja shif ptg kul 3.45 plak nanti..sian hubby kena keja lebih skrg..2 keja dalam 1 masa...tapi apa nak kata..susah dulu senang kemudian...so aku pun melangkah ke dapur..tgok ada lagi udang yg dibeli semalam.. udang besar jugak tu..sbb anak suker udang so aku masak lemak udang bertelur letak kacang panjang...simple2 jer aku masak..sambil2 tanak nasi..gosok baju n tudung jap...semua kena buat keja bukan 2 dalam 1 lg skrg ni....silap2 kena 4 dalam 1 kot...dah siap2 semua aku juga bungkus kan nasi + lemak udang tuk hubby kat ofis n aku pun lunch dgn hubby kat ofis...

Ini la hasil nya udang masak lemak bertelur + kcg panjang...

4 comments:

jalilah_jy said...

aikkk pinggan sama ..hehehe lauk pun lebih kurang sama...hihii...wah2 dah pandai masukan berbagai2 gmbr dah ni..ok la tu...cuba tengok resepi akak gulai udang tu lain sikit...anak mamak yg ajar akak...

NJ said...

kan N dah cakap set kita sama...sbb N dpt beli set yg sama masa nak raya taun 2008 lepas dgn PENAMA jugak...ada kawan jual...tapi x dpt lg la skrg..akak ada ke..N nakkkk..hehehe..
ha tu la kan lemak udang akak likat giler nampak..patut la resepi mamak no..ekekeke

jalilah_jy said...

tu laaa kalu nak kena la oder vantage tu..selalunya lama juga nak dpt...sbb ramai sgt dok q ... yg payahnya kena cari 10 org..tapi kalu nak akak boleh carikan dgn pekerja penama tu..kamceng tu...dia boleh bagi set yg dia ada...kekadang ada org oder tak jadi amek... bgtau jer set mana nak?..hehehhe

NJ said...

ala kalau skrg ni sempat ker kak..N nak order set bekas kuih tu la..N belum dpt2 lagi order dari taun lepas..uwaaaa...bunga dia kan sama dgn set pinggan kita..hehe