Yang sudi mengikuti disini..

Wednesday, May 12, 2010

Cerita bergambar ???

Salam Rabu tuk sahabat semua..

Nak tanya la ni..kenapa kita buat n3 mesti kena ada gambar ek??...aku pun heran gak kadang..x de gambar x boleh ker nak buat n3??..tapi tah la kan...mmg dah mcm x syok rasa bila n3 x de gambar...x jadi cerita la mcm tu kan..kalau ada gambar lagi syok nak tgok nak baca...boleh sharing la pun..bukan apa..mcm lg menarik bila ada gambar² kenangan mcm tu kan...(pendapat aku sendiri la - org lain tah la..masing² ar)...

Cerita nya hari ni nak tepek gambar yg si Shakir nangis mcm kena rotan 15 kali je dah tu...ni la benda yang dia nak sgt suruh aku belikan...BEDAMAN...tah apa best sgt karakter cartoon tu pun aku x tau...tapi yang baik dgn toys ni...dia kena kreatif pasang kan bagi lengkap jadi bentuk mcm ni....bagus la tuk otak dia bekerja..tapi aku gak yg kopak...dok belek tu jer lepas balik tu...x hengat nak makan pulak...fuhhh.. 


Dan menu ni masak Ahad Lepas...pegi KIPMART MASAI.. beli ikan siakap... udang.. sotong.. buah pelam..semua fresh dan harga berpatutan la kira..mmg puashati..

 Selalu masak 1 ekor jer..tapi sian dear x dpat makan lebih...kali ni masak 2 ekor sekali..ermm dear makan 2 kali ulang...aminnn..aku sukerrrr


 Ini pucuk gajus...makan dgn sambal belajan cili padi..fuhhh peluh bebb..ssrrryuuupppp...korang jgn ngencesss..hahaha

Besar² udang ni..tapi semalam masak sambal..lupa plak nak snap..apapun mmg licinnnnn...huhh


Yang part ni pulak citer hari ISNIN...aku bawak keta pegi inspection (PUSPAKOM)...coz customer nak tukar nama..so pe lagi..selamat beratur ler menunggu....tapi demi nak belajar selok belok..aku redha kan juga diri ni....dan alhamdulillah...aku berjaya dan siap....ilmu baru aku dapat lagi....aminnn


 

 N3 stop kat sini dulu..nak kena g cari idea lain plak nak n3 pas ni...aku pun ada keja nak kena settle ni...lapar la pulak tgok menu...aduhhh...laparrrrr...

Jap lagi nak balik umah masak jap...tuk anak² n hubby balik ptg nti....x sabar nak makan sama ni...miss them so much..dear pun kursus 2 hari...miss u dear...


Apa pun aku adalah aku --> NJ





8 comments:

ratusiput said...

takpe kak NJ...lg byk ilmu lg byk pengalaman..sok pape hal senang org takleh mainkan kite...atleast utk payung diri kite sndiri kan...

NJ said...

TO ratusiput...
betol la ratu..mmg x rugi dpt ilmu baru ni..tuk future kita dan org x ley nak goreng kita lagi..hehe

kakcikseroja said...

Salam N..

kakcik pun hari2 fikir nak masak apa utk anak2 dan suami. Hmm.. susah2, nasi goreng aje lah! :)

NJ said...

Kakciks
Ye la kan..pk2..sbb nak bg dorang makan kenyang...hati senang..apa pun janji kenyang kan kak..nasi goreng kg satuuuu..hehe

ain said...

anak sy ikram punya koleksi bionicle dr mula hingga lah akhir. semuanya kena psg sendiri. mmg lah mahal tp dh minat dia.layan aje lah!!!

psst...sy pun tgh dok fikir..nak msk apa utk lunch??

NJ said...

AIN...
ye la ain..anak dah minat..kena layan la..tapi ok la uji kreativiti dorang gak nak pasang bagai tu..fokus gilos time tu..huhu..

ain masak nasi goreng..telur dadar n keropok ikan..mesti sedap dah tu..yum yum

♥cybermummy♥ said...

aduhh tengok ikan ngan sayur ngan pucuk gajus ngan mangga tu . Buat saya laparrrrrrr T_T
(mengapa siksa perut saya dengan gambar-gambar tu ) hehhehe drama lah pulak . jgn marah ye kak NJ

eynda said...

Tengok ulam gajus tu terliur pulak sambal belacan dgn ulam tu...mana nak cari kat sini macam jarang jumpa je ulam tu...