Yang sudi mengikuti disini..

Sunday, May 9, 2010

Lepak santai bersama anak²..

Salam AHAD tuk semua...

Nak ucap selamat hari ibu juga tapi bak kata BEN ASHAARI...jgn ikut tarikh hari ini sebenarnya untuk yg meraikan hari ibu kaum yg x patut kita ikut...railah IBU anda hari²...dan hargai lah selagi masih ada dan berkesempatan..

So ikut la pendapat masing² persepsi hari ini disambut...tapi kalau nak lagi lanjut baca lah n3 BEN ASHAARI pasal hari ibu sebenarnya...wallahua'lam..

Semalam petang aku balik dari ofis...dah plan nak bawak anak² lepak santai...dah pilih²..anak pilih nak pegi JUSCO TEBRAU CITY...so kami pun kesana tanpa hubby yg bertugas hingga jam 430 ptg...so kami ber 5 saja kesana..dah tiba sana semua jadi lapar sbb lalu kat ARENA...food court la tu kan...dan yg 2 kecik tu x nak makan dah..nampak tempat game tu la..tapi paksa makan dulu baru ley main game...dalam masa tu jugak aku tunggu kawan ni hantar brownies dan cc yg aku order..x lain x bukan LEEN HUSSAIN...ermm tokey cc dan brownies dr skudai tu ler..sambil layan anak main games..leen sampai dan dia pun singgah makan kat Chicken Rice Shop..abis main games tu..beli baju skit tuk anak..dan aksesori sekolah..si shakir mmg ler nampak area toys..aduhh x boleh nak pujuk lagi sbb dia mmg dah peka skrg ni dgn apa2 toys dan charactor cartoon yg dia suka...nak jugak yg nama BEDAMAN...kopak la jugak RM43.90...aduh buat makan kenyang tu..(tapi tgok bagus juga dia kena kreatif nak pasang mainan tu tuk jadikan bentuk ikut kat gambar)...tapi dia dah meleleh air mata bagai..aku beli juga la..kesian tgok..hati mama ni x tergamak nak biar dia nangis..sape nak jawap..ahkak la jugak..yg kopak saper..ayahnya la jugak..hehehe..

Dah settle semua balik umah jejak juga jam 11...aduhaiii anak oh anak..apa nak kata sesekali kena hiburkan hati mereka...aku ni boleh lagi nak simpan ke pendam ke apa aku rasa dan ingin kan..tapi dorang..ishh kesian la..duk umah je..kena la sesekali bawak keluar..x jauh pun..dekat² je..ok ar kan..

Anak² mcam kita jugak..ada masa nak jugak release bosan dorang dgn main games macam ni...release beb..nti sambung la belajar lagi kan...

Sempat lagi nak bergambar dgn bola² kat blakang tu..demam  world cup lerrr..

Layan game dgan penuh feeling lagi nihh..haha

Brownies LEEN ni mmg mabeles...i likeeee....yum yum..

Dan hari ni pegi program Preview IQ PINTAR...kat TS Hotel..dgn Shukrina...wow teruja tgok Reen boleh hafa 30 words mengikut turutan dalam masa x sampai 1 jam..(wow..tu jer yg mampu aku cakap dalam hati sbb terpegun dan terharu)..tunggu next n3 ok..

Jumpa lagi


Apa pun aku adalah aku --> NJ




5 comments:

LanaBulu said...

happy mother's day..buat semua ibu.tak kira tunggal atau berdua atau bertiga..atau berempat..

Ibuhani said...

happy mother's day pd N.....n slfstihsh utk mak N

Pd k.ani x salah ikut benda yg baik. Setiap sesuatu mesti ada tarikh utk dikenang sekurg2nya meraikan ibu bukan hari2 pun sbb kalau ada pun org menganggap hari2 tu hr ibu....ada ke diraikan hari2 tu.....hehehe....just my opinion. Sebg ibu bukan balasan yg diminta kan N....Hv a nice day dgn anak2 :)

ain said...

saya pulak pagi2 dah gi tpt ikram. pdhal semlm baru pas piknik ngan dia. pg ni just had simple bfast together.balik dr tpt ikram, kuar ngan nekpp ke plaza angsana n jusco. dinner kat secret recipee. hari ni pulak hujan selebat lebat tidak.banjir sana sini. tapi tdy's outing really enjoying!!

kakcikseroja said...

Sekarang ni.. banyak blog kengkawan yang siarkan gambar kek cawan.. Musim kek cawan ke?? :) AP2pun, kek cawan tu memang cute.

CIKGU ZAM said...

salam
SELAMAT HARI IBU KEPADA SEMUA IBU< EMAK,BONDA dan yang sewaktu dengannya