Yang sudi mengikuti disini..

Monday, May 3, 2010

Jakel oh Jakel

Salam semua...

Tarikan JAKEL pusat kain ela ni susah nak ditolak bila kita perlu kan tu...aduhhh...x snap plak pic bila sampai JAKEL je dah x hengat plak...huahua..tapi tu la kan keperluan..bukan pembaziran...dah kena prepare tuk baju raya dah skrg ni...nti bulan depan tukang jahit dah x nak amik tempahan lg..aku dah la buta jahit pun x reti...camane...so kena la sedia awal ni kan...tuk anak dara mmg la kena lebih..baju kurung sorang 3 psg...bujang dan ayah pun sekali beli tuk baju melayu 2 psg..sekali dah beli mama plak terlebih sudah...huhu...ok la tuk baju pegi ofis ni kan..dah lama pun x buat baju baru ni..pada aku ok la kan..harga patut sbb ada diskaun byak..sekali beli byak jimat masa dan kos..org punya ramai x yah citer ar..semua borong sakan..aku ikut perlu dan mampu je la...kopak jugak rm661.50...siap tgok bil lagi ni..ekeke

Nak kata tema raya tahun 2010 ni..tah la ek..pink ke maroon pun ada..layan je la...

Murah² sape nak 2 psg rm95 jer...pi beli kat JAKEL Tampoi Indah..hahaha

Tgok kain semua lawa jer bila dah jadi baju..tu je aku pk..tapi kaler ikut rasa mata tgok lawa..rembat je la..(selalu org kata kulit putih lawa pakai kaler terang..tapi nak tunggu aku jadi putih plak bila tu ek???....ala peduli la..janji aku suker)..

Sekali tgok aku dapat 7 psg baju dah ni...ekekeke..lg pun sbb apa..beli ada yg offer 2 psg rm100 tu..so dpt byak la..

Mira punya ada 3 psg tapi snap yg ni je plak..

Yang ni kain paling glamer..mimi la..nak ada lining plak..pink lg..layan je la..

Sekali terlupa daaaa nak snap kain yang tuk baju reen..shakir dan dear...aduhh...tunggu siap je la pun..bujang dan ayah dpt 2 psg baju melayu gak maroon dan hampir pink gitu..

Semalam dah pegi tempah kat tempat tukang jahit biasa aku tu la...kat bandar seri alam.. tunggu siap je la...ada yg tuk raya mmg b4 puasa baru dpt amik...ada 2-3 psg aku nak siap cepat sbb nak pakai la tuk g ofis kan...

Lepas ni tinggal beli tudung je tuk anak² dan aku...tapi Sabtu tu x dpt la singgah ARIANI sbb pegi dgn dear..mmg x layan..nak kena pegi sendiri..dia x sanggup tunggu aku soping punya.. so tunggu la next month or nak puasa ke nanti pegi plak...manusia kan..beli baju nak tudung plak sedondon..dah manusia kan nak camane...siap bajet jer la..bukan nak eksen pakai tudung mahal skit tapi kualiti ARIANI tu yg aku suker..tapi beli yg murah je bukan ratus² pun..x mampu la pulak aku ni...nak kena beli sekali 4 helai kali kan 2 dah berape...kira je la..amik ko..kalau satu rm45 je pun dah kopak..aduhh..kang kasut raya lagi...bajet saje la nak kena sedia...tapi apa pun bersederhana lah lagi baik..lebih² jgn..lain lah kalau mampu...x de org nak marah pun...cuma beringat² ler kan...

Letih la pulak dah rasa mata..nak rehat jap ni...

Jumpa lain n3 yer..



Apa pun aku adalah aku --> NJ

2 comments:

Jieda said...

biras saya pun sibuk shopping sakan kat jakel sabtu lepas.siap calling..calling saya suh pegi tapi tu la tak reti saya nak memilih kain kat jakel tu

kain yg bawah warna pink tu cantiklah

ima said...

salam kak n...seronoknya dah beli kain utk baju raya ekk..bagus gak buat persiapan awal...nnt tak kelam kabut...huhu

cantik2 kain tu...