Yang sudi mengikuti disini..

Tuesday, February 16, 2010

Beberapa hari lalu

Salam selasa tuk semua..sure masih bercuti dukg halaman lagi ni...atau pergi bercuti ketempat2 menarik...apa pun semoga geng semua sihat ceria dalam bercuti dan berhati2 la yer...n3 nak citer dan post pic dah lepas2 juga dalam masa hari cuti ni la kan...x kemana pun coz hubby kena bertugas...

Last friday pegi bayar yuran sekolah agama reen..dgn reen sekali...so alhamdulillah settle semua...dah lega la x pk lagi pasal yuran...cuma shakir la coz tadika mesti ada yuran bulanan dia...demi anak x pe la kan..



Saturday balik keja awal sikit (awal2 pun jejak kul 9 kemas kedai sikit) coz anak2 dah mintak nak dinner kat luar lg pun last besday hubby x de belanja makan...so anak2 ajak malam ni...demi anak2 layan jer la...pegi sampai dah kul 11 malam..makan nya x byak mane pun..nak makan sama2 tu yg lebih penting..pilihan dorang ni la..KFC bukit dahlia sib ada 24 hours..

Wajah ceria lepas dah dapat pegi makan2...

Last sunday pulak my sister ajak pegi jamuan makan kat majlis bertunang anak saudara sebelah hubby dia (my bil) kat Kg Cahaya Baru...sebelum pegi tu aku dah masak dulu lunch coz hubby keja ptg...menu simple jerk..asam pedas ikan dgn terung,ikan grg..tapi hubby makan bertambah...suker aku..

Asam pedas ikan dan terung
Cuci mulut dgn buah pelam epal ni..tgok mcm x de buah.tau2 jatuh jer nampak bawah pokok..dpt la sebiji ni jer...ada lagi 3 biji lum masak..mmg manissss...ermmm yum yum..

Kalau org pasir gudang mesti kenal tuan umah tu..LinaDollah..tokeh kedai makan kat taman mawar tu la...org luar tah la kalau kenal ker...tapi mmg femes nama kedai makan dorang tu...dah lama pun...aku pegi dah ptg gak sbb nak lepas kan rombongan lelaki nti sure sesak plak...time aku sampai tu pun masih sesak lagi coz dorang mmg ramai kenalan dan sedara mara...dalam tema Black&white rupanya..ok gak nampak menarik..layan jer la pic ni...

Ibu dan anak....
Dapat goodies gak ni..mcm org kawen meriah dah..

Dan semalam rasa bosan dah mariii sbb tutup kedai 2 hari CNY ni kan...aku ajak geng pegi terjah tgok apa ada kat kedai ni la ...KEDAI MELAYU - JALAN TRUS JB...jadi jer geng pun x de apa nak buat..sape lg tokehpelita ar EIJA..hubby aku keja..hubby dia lak belajar...so bohsan lak rasa...release la konon..kui3..

Saper2 yang masih nak dapat kan OC merah putih ni..pegi la..byak lagi piring kuih ada..tapi cawan ke teko ke dah licin...aku nak cari piring tuk cawan teh 4 tu pun x dpt ar..ada rembat gak 1 set teh ada teko..bunga apa tah coklat2 gtu..lum sempat posing lagi sbb lum cuci..dah siap nti post ar kat sini ek...

Dah lepas g kedai tu..langkah lagi g kotaraya plak..ada kedai henglish kat situ..bukak plak tu..apa lagi..cuci mater ler...rembat 2-3 barang gak pun...hehehe..dah terjebak cam ni la susah nak elak kalau dah nampak henglish tu...tapi x byak la mcm kat romantika ke ssf..kedai kecik jer..tapi ok la jugak..dah barang henglish mmg ar teruja tgok..layannnn...

Beli jam ni pun kebetulan jam dinding kat umah dah lama x de..


Malam dah kat umah pe lagi CNY la kata kan..makan limau ar anak beranak..dpt dr jiran yg raya tu..tq neber..ada kacang n air kotak..dah licin dek anak2...yg penting halal...


Cuti2 makan limau jer la...tapi time buat n3 ni dah mula keja...dtg jap la..x keja mane boleh beb..keja sendiri kan...sendiri tanggung maaaa...yg baca n3 ni jgn kutuk dah ar ke bohsan baca citer aku ni..tah hape2 jerk kan...suker aku la..org x suker dah ar..ada aku kisah...baca sendiri jer dah ar...


Apa pun aku adalah aku ---> NJ





7 comments:

Ibuhani said...

org x baca....tp k.ani baca :)....hehehe....charm tu rupa N kan!

shahlin said...

dok ingatkan nama sampai 2 hari, k.noma kan. skg buat apa? ada kedai?
katmana.buat consultant ker unit trust n insurans?

shahlin said...

nk igtkan nama sampai 2 hari.kak noma kan. skg buat apa? ade kedai eh, consultant ke? insuran n unit trust?

azlina said...

amboi kak n ini namanya JSS..jalan-jalan shopping sakan..semuga bahagia bersama keluarga.

cikmanggis said...

SALAM NJ wah bestnya jika cm dapat g kedai pinggan tu!sukanya!..bila nampak gambar sek agama kat pasir gudang tu..terkenang time cm dok kat sana dulu-dulu:)..jika NJ lalu kat perumahan Imigresen tu..rumah yang sebuah tepi jalan tu..kita pernah duduk rumah tu..sekarang rasanya rumah tu tak berpenghuni lagi..silap silap dah roboh

MrsNor said...

salam NJ...bestnya tengok kedai tu..kalau dekat2 sahih dah ku terjah...

Ctnaemah said...

slm k.norma...ms dok tmn mawar selalu mkn kat kedai kat lina tu..lauk pauk dia ..menyelerakan....huhuhhu lamanya tak jejak situ..:)