Yang sudi mengikuti disini..

Saturday, February 20, 2010

Sedap nyerrr

Salam Sabtu tuk semua geng..semoga semua ceria2 bersama family atau org2 tersayang dihujung minggu ni..kejap jer kan dah abis minggu ni...masa terlalu pantas berlalu meninggalkan kita...so ada masa kita bekerja,kita bercuti dan ada masa kita makan la..per lagi kan...ermmm ni nak citer makan la pun...order dah 2 hari lepas..so semalam pi amik cistat ni la order dgn mamatiera...tgok kat sini http://mamatierakitchen.blogspot.com

Dah makan semalam..mmg sedap la..tq mama..so akhirnya aku pun dah bersua muka la dgn mamatiera yg peramah dan mmg pandai membaking tu...aku ni dulu x minat sgt cistat ni..tapi lepas makan masa geder2 kat umah RATNA tu..sedap pulak..so order la yg dekat kan..yang Ratna order tu kat UDA jauh la pulak kan..yg tu pun sedap tau..mabeles..mama ni pun ada buat kelas berbagai jenis kuih muih..aku nak pegi dari hari ke hari x dpt je pegi nak belajar dgn mama lagi ni..aduh bila la dpt pegi...nak belajar gak jadi pandai membaking kan..anak2 dah besar lg nti time raya x yah nak beli jerk...boleh baking dgn anak2...tapi aku bab membaking ni mmg fail ar...pengakuan ikhlas ni..jujur lagi..masak2 ok la janji anak n hubby kenyang..tapi dah ok la dr 10 tahun lepas nak masak nasi ayan ke..nasi jagung,nasi tomato ke..lansung hampeh x reti...otai2 mmg cakap senang..tapi kalai dah x reti camane nak masak...dulu paling fail masak rendang..hampesss tol x reti..skrg dah ok la..yg penting hubby cakap sedap...dulu-dulu..buat puding2,triffle tu semua mane aku reti..sejak jadi blogger ni aku dah upgrade diri dan tgok petua dan menu juga resepi dari dorang2 tu..aku dah tau la..dulu yg aku tau puding jagung tu jer ar..hancuss...lg pun masak tu bukan fokus yg minat aku pun la..tah la ek..tapi tuk family terchenta mesti kena upgrade..bagaikan menu..lg skrg ni keja sendiri ada kesempatan masa nak prepare tuk dorang..alhamdulillah...

So ni la cistart dr mamatiera tu...tgok jer la ek..layannnnn

Cheese tart ni pun besar saiz dia..muai makan..ermm yum yum..

X caya zoommmm skit..tgok..besar kan..suker anak2 makan..tq mama

Dah tgok ni jgn luper g la order kat mamatiera..tlg promote jap ni..hehehe


So tuk semua have a great weekend



Apa pun aku adalah aku ---> NJ




3 comments:

shahlin said...

kak noma, berapa price chizztat tuh? nmpk sedap giler.faveret tuh

ninie's corner said...

sedap nyer.....nyum...nyum......

LanaBulu said...

As Salam kak NJ..
Moga semuanya sihat wal fiat
kalau dah tau sedap..hantaq2 la mai sini sama..
Mana aci dok pulun sorang saja ..
tak patut betoi laa..
dah la tu dok tayang telioq tu pulak...mmg nak kena cucuh ni...