Yang sudi mengikuti disini..

Saturday, February 6, 2010

Bermula deco bunga2

Salam sabtu tuk semua...baru nak n3 ni..ari tu dah soping kat yaya cottage kan..so kemas la sikit2 rumah ku yg baru nak masuk bunga2 je pun..tapi bila dah snap pic tgok2 masih byak lagi pada warna coklat..sbb apa kaler kayu ler...putih lum ada..apa nak kata hubby lum izin nak cat or spray ke putih semua tu....x pe sikit2 la kan..kena slow n steady..kena tambah aksesori sikit2 la nti...apa pun aku tetap kena ukur baju badan sendiri dalam bab2 mcm ni..x ley ukur badan org lain yg petik jari jer dapat apa nak..tapi bukan aku...namun bagi aku tetap bersyukur dgn apa yang aku ada...pun ada jugak la x byak pun...(mula la nak merepek meraban dah ayat ni..)..sebelum hape2 ayat keluar ..aku nak tepek la sikit pic yg dah kemas umah ari khamis lepas..sempena besday hubby tu aku balik awal so amik masa la tuk kemas sekali...dan masak sikit tuk family..x pegi dinner pun...x sempat lagi ar..ada free dear nak ajak nanti...

Pic rumah ku yg x seberapa...baru nak jinak2 dgn deco bunga2 ni jer..pertama kali kemas ubah deco henglish ni...b4 ni lebih pada bali nusantara umah aku...rasa mcm dah jemu plak..sbb dah lama...dan dah terjebak pun ye..tapi skrg pun ni still ada campuran bali sbb kayu tu kan...itu dear yg suker..x kisah la apa org nak kata..ada aku kisah...janji aku dah kemas dan apa aku ada bukan org lain punya...peduli ler...ekekeke...

Aku bersyukur apa yang kumiliki kini....

Abaikan je kaki hubby yg kepenatan duk tgok tv tu...aduhhh...


Bakul munga2 tu mula kosong jer...dapat idea letak roses yg seciput tu je 5 kumtum...asal mmg ada 12 kuntum dulu beli..sekali si bijak Shukrina tu la...bawak g sekolah bagi pezen kat cikgu dia time hari guru..aduhh..nak marah perkara dah jadi..sabor je la anak2...nti kena tambah lg tu..sikit jerk..kosong plak..x pe sementara je letak dulu ni..yg penting ada..ekeke


Tuan tanah plak pose dgn roses ni..huahahahahaha...

Kek untuk my dear hubby...

Dan sebakul bunga juga tuk dear..boleh gitu..hehehehe

So itu lah yg nak tepek kali ni...dah letak hasil remabtan beli kat KL kiriman dari kak Intan..(jari intanku)...beli dgn kak yaya cottage..lepas ni ada lagi ar tu..tungguuu
n3 takat ni jer la kali ni..nak pegi jemputan lak ni anak sedara sepupu EIJA tokehpelita tu ar..geng kan x pegi apa plak..x jauh kat Dewan Sri Tebrau jer..boleh jumpa geng lain gak ni nti..pegi dgn anak 3 org jer..dear keja..balik kul 4...aku jalan dulu ar..dear dah izinkan..go head..

Have a great weekend to all of u


Apa pun aku adalah aku ---> NJ


4 comments:

Ibuhani said...

wah dah siap decor2 english dia. semua hiasan ada bunga roses....kena tanam roses yg betul jugak tu baru menyengat N.....hehehe...slmt mendecor ekk....lepas ni kita tunjuk decor2 kita....tp k.ani nyer x der temalah.... :)

ain said...

cantik umah kak N!!! pas berjinak2 ngan english style ni mesti lg cantik!!!!

ima said...

salam kak n...ok la tu kak cantik!!!mula2 sikit2 lepas tu jadi bukit...hihihi

p/s..ima pun terliur gak nak ada ala2 english ni...sikit2 pun jadilah...

NJ said...

to kak ani..
lum lengkap lg kak..setakat apa yg ada je skrg ni..kena tambah2 skit aksesori lg tu..tapi kena slow2 ar..
To ain..
Tq ain..ala ain baru je nak mula..tapi tuk sendiri jer..bukan nak show off tau..not me
To ima..
ala ima bersyukur seadanya je akak ni..slow2 la kan..
Umah ima pun cantik la..