Yang sudi mengikuti disini..

Thursday, April 29, 2010

Jawap TAG kakilahJY

Salam semua...mari jawap TAG...ni award dah amik..tapi baru nak jawap kemudian...aci ke x aci ker...x kira ler..sbb x sempat nak buat segera..sbb panjang la nak jawap..aduh..jenuh nak pikior kejap ni...tapi ini lah hasil pikior tu ha....

1. COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY AWARD
 (Hehehe dpt grammy ek....DONE

2. BERITAHU SIAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI...
   - Dari kakilahJY yg sgt² rajin memasak dan mencuba resepi baru iteww....
     nama blog pun dah RESEPI SUMBANGANKU...pe lagi..masak ler.. 

3. TAJUK POS KORANG MESTI ADA 5-FIVE-KHAMSAH?
    KENA JAWAP 10 SOALAN DAN SETIAP 1 DENGAN 5 JAWAPAN...WOWWWWW!!!!..
  - Akan cuba dijawap seberapa mampu la yer...x mampu pun kena jawap gak kan..huhu

4. FIVE NAME THAT PEOPLE CALL YOU...
   - AYANG...tu my dear call me okey...sometime darling yg sewaktu
     dgn nye la..i likeee..
   - Full name NORMA..tu kira formal..nama ic..original beb..so jadi la
     NJ @ Norma Jusoh
   - N or kak N...dalam blog dan kenalan yg mengenali ku sekian lama..
     kalau dalam ipar duai plak sbb dah ada nama sebutan yg sama walau
     ejaan x sama (aku NORMA dan kak ipar NORMAH...sebut sama je
     kan..ermmm)-anak sedara belah hubby call me auntie N..
   - Uda or mak uda...anak sedara sebelah aku ler...pelik tapi benar..aku
     anak ke empat tapi ikut org Johor...UDA tu tuk anak ke 3 kan...
     wat ever la kan...
   - MAMA tu anak² la panggil kan ke...

5. FIVE IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE..
   - 7 August - Our Wedding Anniversary (20th on 2010)
   - 4 February - My Hubby Besday
   - Besday anak² - 22/5 Mira = 17/12 Mimi = 1/11 Reen = 15/7 Shakir
   - 1 October My besday
   - Sept 2009 - start jadi blogger kat sini....
   (Tambah skit lg boleh kot..2/10 Besday aruah mak....2/10 Ayah
     kembali kerahmatullah..)

6. FIVE THING YOU DONE YESTERDAY..
    - Seawal 530 pagi bangun dan kejut anak ke2 tuk kesekolah..
      dan mulakan hari dgn buat persediaan tuk anak² dan hubby..
    - Siap kan tugasan dan amanah customer pada aku (siapkan roadtax
      dorang la pe lagi)
    - Settledown keja ke CWA..teman kawan ke HASIL dan selit
      sikit soping kat JAKEL..huhu
    - Dapat settle payment kdai...
    - Dapat bersama dgn anak² dan masak tuk dorang..

7. FIVE WAYS TO BE HAPPY...
   - Dapat melihat senyuman my dear dan anak² dipagi hari atau
     bila² masa jua..
   - Melihat hubby dan anak² makan apa yg dimasak dgn berselera..
     bahagia sgt rasa
   - Dapat menyelesaikan tugasan harian yg diamanahkan oleh hubby
     dan customer
   - Dapat kawan baru kat blog or alam nyata...makin tambah kawan
     makin seronok kan rasa hidup kita (ayat blogger la tu)
   - Dapat melihat dunia lagi diwaktu bangun dari tidur..syukur
     kerana masih ada diberi waktu tuk bersama family tersayang

8. FIVE FAVOURITE MOVIES
   - Rasa x de kot..sbab jarang² dapat tgok tv full movies apa pun...
     dan lepas kahwin terus cuci kaki tangan x tgok movies kat
     panggung lagi sehingga hari ini...20 tahun dah..
    - Tapi mesti tgok bola EPL my feberet....MAN U fan ni me n hubby
      n anak²..hehe
       (Suker tgok Moto GP sbb ada Valentino Rossi la kan...huahua..) -
       ini bukan kategori movies dah..tapi tu la aku suker tgok.....

9. FIVE FAVOURITE HOBBIES
   - Amik pic la kan..sbb mmg dari dulu aku suker pun..tuk kenangan
     diri sendiri ler (DC x lekang kemana aku pegi)
   - Memasak tu family
   - Berblogging la mcm ni paling sukerrr skrg...hehe (tambah kawan
     dan ruang promosi bisnes gak)..
   - Dengar lagu (muzik genre aku mesti la slow rock n kadang rock
     keras gak beb) tgok mood la..mantap bebb (aku dgn hubby suka
     muzik yg sama..sbb tu jiwa kami serasi)..
   - Mula dah jadi kolek pinggan mangkuk cawan antik...ermm dah
     terjebak aku ni...

10. FIVE FAVOURITE PEOPLE
     - yang paling suka sure la my lovely family (hubby n anak²)
     - Nak cakap suker...semua org aku suker berkawan (cuma x suker
       org hipokrit..auwchh) Kira cakap depan lain belakang lain...dgn
       org ni lain..dgn org sana lain...blablabla..
     - Suka kawan yg boleh terima aku seadanya..boleh bersama
       suka dan duka..dan boleh simpan rahsia alam..
     - Tapi aku suka semua org la senang kata...(kalau org x suka kat
       aku x pe la.. ada aku kisah)...

11. FIVE FAVOURITE PLACE FOR VACATION
     - Dalam impian nak pegi ke Tanah Suci - Mula dgn umrah dan
       harap sgt dpt kerja kan haji...insyallah..semoga dimakbulkan NYA...
     - Tempat lain tu nak balik kg kot..sbb dah lebih 10 tahun x balik..
       sbb dah x de parents lagi skrg ni nak balik (Alor Setar..KEDAH)
     - Teringin nak pegi honeymoon sekali lagi ke tempat² yg sejuk...
       x kisah la mane..tapi kali ni kena ada anak² sekali...sbb dulu pegi
       dorang x de kan..mesti lagi seronok nti..insyallah..
      (Ikut hati semua nak pegi kan..Bali..bandung..Italy..Venice..
       tapi pegi je la Langkawi ok per..hehe)

12. FIVE REASON YOU ANSWER THE SERVEY..
      - Coz kena tag la kan...dgn KAKJALILAH JY
      - Terasa diri dihargai dan diingati teman (walau dialam maya)
      - Dapat mengeratkan lagi ikatan persahabatan yg dijalin
      - Dapat jugak berfikir dgn setiap soalan tu kan
      - Dapat jugak menyambung keteman yg lain nanti...tungguuu
        yeee kita tgok sape yg kena..haha

13. FIVE PERSON TO TAG...
     Nak bagi kat teman yg tgok lum di TAG lg ni rasa...
     1. Eynda Dairy
     2. Dr Hanie
     3. Azmiezas
     4. Ainazlina     
     5. Laila Sanuri - Sedara dekat (belah dear) baru jumpa kat blog ni..huhu

Ikut kan nak tambah lagi 5 org..boleh ker...?? hehehe..tu je dah la kan..sila la ambil yer kawan² ku dan selamat berfikir menjawap soklan² tu...fuhhhh aku dah kering peluh fikir jawap TAG ni...tuk kak ilahJY..tq kerana bagi keja dan ingat N yer kak..tq²...luv u kak..

Kena nak n3 mcm ni..mau 2-3 hari aku amik masa..sbb nak duduk jawap lama tuuu...so pagi ni amik masa skit..sbb x de keluar dari ofis...siapppppppp..

Apa pun aku adalah aku --> NJ

2 comments:

jalilah_jy said...

salam N..

hehehehheee akak pun berpeluh nak jawab tag tuuu.. sampai anak kena marah kacau mama... huhuuu tapi best mcm ni lah kita saling kenal...apapun gtahniah kerja dilakukan dgn tekun dan sabar... cukup semua syarat tuuu...akak jer tak cukup.. TAHNIAHHHH!!!

eynda said...

TQ sis...eynda ambik nanti free eynda buat :-)