Yang sudi mengikuti disini..

Sunday, October 18, 2009

Alhamdulillah...syukur..

Alhamdulillah..
selamat sudah..semalam buat majlis jamuan raya di kedai aku...ramai juga jemputan tapi ada juga yg x dpt dtg kerana urusan masing2 yg x mengizinkan..dari hari jumaat aku mengerah tenaga sendiri ni..pegi belanja segala keperluan untuk nak masak jamuan ni..maklum la on friday hubby masih keja..keja pagi plak tu..mmg la x ley nak elak..buakn terpaksa tapi redha..harap aku kuat jer dpt buat semua tugas yg diberikan hubby...dari pegi pasar beli ayam daging segala rempah ratus..urus khemah..kerusi meja..jemput kawan2 dan customer...adeh x ley nak citer byak la mmg lepak sehh...tapi alhamdulillah aku di beri tenaga yg kuat dan boleh buat lagi keja2 tu...aminn..
Ni baru lepas kemas segala bekas2 isi..kemas ofis..lepak tol rasa..update jap kat sini..n3 mesti ada la kan..mana leh x der..itu la aku..

Dan antara tetamu yg hadir aku gembira sgt dapat jumpa 2 org geng blog yg baru juga kenal..tapi selalu cakap2 kat blog jer..1st time jumpa ni rasa terharu sgt kerana sudi dtg kemajlis aku yg x seberapa ni..tq ain (meNmykitchen) dan sudi plak bawa sekali dtg dgn dia ima (mawar merah)...tq so muchhh..harap x serik eh dgn kak N..

Tuk kawan2 cyber yg lain tu jauh mmg x jemput la kan..kalau dekat mmg ajak ramai2 dtg..

Juga tq tuk SIL2 dan BIL2 yg sudi meringan kan tangan tlg majlis kami..

Dan ini lah antara garapan pic yg sempat aku snap kan dimajlis yg berlansung...time dah ramai2 yg dtg aku bizis ler nak amik pic ramai lagi kawan2 yg dtg pun x sempat..dah abis majlis baru teringat..adusss...apa pun layan jer la..zasssss...



Masa ni tetamu lum dtg lagi..so mmg la clear lg ni..



Yang tengah tlg kemas kan buffet ni elder SIL...rajin ni tlg..tq SIL




Antara menu...untuk Nasi Ayam



Taraaa...Nasi Ayam..SIL sulung yg masak ni..



Ni ramuan2 tuk Mee Rebus SIL no.2 masak..




Satey2....ayam ada daging ada..mari2 makan satey...emm satey ALI...mmg sedap..
sbb order 2000 cucuk licinnn...ada yg last2 dtg x dpt makan..sorry la ek..



Kuah satey..mmg sedap...ada balen boleh makan dgn ketupat lak..hehe



Office mate my ex company...Zairani & Christopher



Amik pic ni time awal2 x ramai lg yg dtg..sekali blur daaa...
adusss...suruh org lain amik pic mcm ni ler.ergghh..



Antara tetamu yg dtg..nora & hubbynya zack (kawan hubby)..yg dukung anak tu yani..
customer yg buat non-motor insurance (Takaful Malaysia) tuk 16 blok flat kat Seri Alam..cover cecah million tuh..emm..aminnn



Yang ni my own younger sister..Faridah



Yang ni kenal x anak saper ni yg cute..mcm kenal ek...Honey la ni..



Dan ni la dia geng blog yg datang...Ain dan Ima...tengkiuuuuuu



Ini kawan yg dah lama kenal juga..tapi baru bersua muka..kelly (baju coklat) & kawan nya..
kelly ni pakar kek lapis jugak ni..sale 1 malaysia bila time raya..mmg sedap kek lapis dia..tapi lum ada blog lagi..




Ini rossita...blog lestari kehidupanku..azita..
nak balik perak singgah jgak kat majlis..tengkiuuu



Pezen dari bos Takaful Malaysia...tq En Faisal & Wife..



Ini lah hadiah nya...terharu isk isk...hehehe

6 comments:

kakcikseroja said...

Salam NJ...

Meraihnya... kalau kakcik dekat, mahu kakcik buat muka tak malu - datang makan... :)

ain said...

ishhh...masuk gak ke gambar kita. adoiii!!! anyway...tq so much utk kak n sbb sudi jemput sy ke majlis open house akak!! lain kali jemput lg ye!hihii

NJ said...

kak cikseroja
Tu la saya jemput yg dekat jer la..sbb jauh mmg x dpt dtg nye..kalo boleh nak ajak semua geng cyber yg kenal tau..tapi apa kan daya..jauh..

Ain..
ala ain ok ar..jgn marah ek..akak suker tgok pic kita tu..sbb tu la kenangan majlis kan..insyallah ada umur tahun depan akak ajak lg ramai geng2 kita..doakan je la rezeki bertambah..amin

ima said...

aduhai terlepas bas lagi....
saja nak ucap terima kasih kat Kak NJ atas jemputan tu

terima kasih daun keladi
lain kali jemput lagi.

NJ said...

ala ima x de hal la tu..ok jer..
akak pun tq sbb kesudian ima n ain dtg..terharu ni..
lepas ni kita g terjah umah ain plak ek..ok kan ain..

Ernie said...

amboiiii sedondon gitu yer