Yang sudi mengikuti disini..

Saturday, October 31, 2009

Menu pertama

X der menu best pun..nak try guna kuali baru tu jer..terus beli jagung tuk buat POPCORN...dan anak2 pun suker makan..cuma dah jadi elok tapi terkureng lak..x manis..x pe kena buat lagi esok2..(ada sape2 ley ajar skit nak buat POPCORN yg manis dan kaler2 tu - merah+kuning+hijau...tlg ajarkan ek)..tq


Taraaaaaaa....jagung penuh satu kuali...

Lepas tu semalam masak plak asam pedas ikan + terung ni... 


Malam masak plak puding Nangka Madu ni...beli nangka madu tu nak makan..lama x makan nangka..1/2 kg rm4..sampai umah pk nak di buburkan nangka tu..tapi dah malam sape nak makan lak..so ini la jadinya..



Pasal lak pic ni asik blur jer..adussss...sbb lapar kot tgan gigil..hahaha

Hari ni masak SOTO NASI simple ni jer...bawa ke ofis makan dgn hubby la kan...dia keja malam 2 hari ni..ok la tu sampai kuar ingus hubby kena plak sambal kicap cili padi aku..hahaha..erghhh..alhamdulillah....kenyang..anak2 pun selera makan kat umah tadi..aminnn

Ayat hubby...

Hubby : Ayang masak macam ni hari2..nti abg ley gemuk tau..!
Aku     : Ye ke ley gemuk..x de nyer...ayang x makan pun gumuks mcm ni...
Hubby : Ayang masak jer abg yang makan...hehehe..

Adusss aku lak kena dah ni...emm apa pun yg penting suami ku kenyang perut senang hati..

Ikat lah suami dengan makanan...bukan dengan KONGKONGAN....hahaha
apa aku merepek lak ni...

Aku adalah aku....NJ

3 comments:

ain said...

kita tak dapek ler nak tlg akak psl tips buat pop-corn tu. tip yg saya tau cuma beli je le.hehehe

hubby saya lg best kak...dia suruh sy jgn masak sedap2 sbb nanti dia mkn banyak.hahaha

ima said...

amboi!!! dasyatnya kak n...dapat kuali baru berderet menu tu...
anak ima tengok popcorn tu terus suruh ima beli kuali tu jugak...ibu dia kata nantilah ada offer lagi...hehehe

CIKGU ZAM said...

banyak nye masak dalam satu masa, macam di pagi raya