Yang sudi mengikuti disini..

Friday, October 30, 2009

J-Card Members Sales (AEON Tebrau City)

Semalam la ni pegi Jusco Tebrau City...J-card sale ni mula 28th dan abis semalam so aku terlepas yg 28th tu pegi la 29th...mmg plan nak pg beli baju anak2 skit...sbb masa raya tu x soping sgt pun baju2 dorang..maklum la anak2 ni tgah membesar..baju tu cepat jer la mengecut..hehehe..tapi ni kira jalan2 kempis kan poket hubby lak nye..pegi dgn anak dara sulung ku mira..sbb yg lain sekolah ptg..senang skit nak jalan2 kalo x dah lain citer ramai2 tu kan..sampai sana dalam kul 1145...ramai tol makhluk..yg mana majoriti wong cino la suker soping time J-card sales ni pun dan org s'pore..masuk parking dalam..jenuh gak nak dpt parking..nak dekat x dpt ler..napak gak la skit...

Layan jer la pic yg sempat snap..zasssssssssssss




Mira pilih2 baju dia la tu pun...anak2 je lebih...mama ni layak pakai baju kurung jer skrg..



Tanya mama gak..lawa x yg ni..emm ok jer la tu..mak malas nak layan.. sbb duk pk yg lain..hehehe



Ini lah hasil rembatan dalam 2 jam kat sana...



Ni pic yg aku saje snap ramai nya umat kat area sini..ni baju pompuan je..lain2 pun meriah sakan..sesak nafas gak la tgok org dr tgok barang..

Yg hp pun asik2 dering2 jer..nak silent kang time keja ni kan...tidakkkkk...(bos yg tel)..en hubby la asik tel jer bila nak balik cepat ler..dia nak keja kul 3 lak masa tu..aku nak kena singgah ofis member jap amik dokumen yg hubby dah settlekan pagi2 lagi..alahai..soping kalo ada gangguan mmg ler x meriah..betol x kawan2..ekekeke..

Dan ini lah hasil2 rembatan dalam 2 jam lebih tu..sin ada org tel kat hp ek..kalo x mau tambah lg 1 trolley..hahaha...sabar2...beli yg perlu jer...



Ini baju2 bujang ku ler..Muhammad Shakir Nazim sorang tu..x abis2 dgn BEN-10...siap ada jam BEN-10 lagi tu..aduhai..





Yang ni plak tuk Norshukrina...gegirl tu..






Yang ni konon nak complete kan set nak bagi surprise kat Reen besday on 1st Nov nti..sekali dah kantoi lak..x dpt la nak tunggu dia nak guna..adessss



Yang ni tuk anak2 adik ku faridah tu..3 org(Farah,Haiqal & Abyana)..
teringat tu yg belikan time sales ni...

Dan ini untuk mama plak la kan...tapi x selfish la pulak..semua tuk kegunaan family nanti...family come fisrt..




Ini pun sebab yg lama tu dah rasa mcm kecik lak nak masak byak dah skrg ni..ayam sekali masak kena 1~2 ekor terus...1/2 dah x ley dah..sbb tu kena besar kan size kuali ni..dan time offer ni kan RM99...dari hage asal RM199..hehehe



Jug ni plak sbb tgok sekali mcm kristal cantik..tapi pestik jer..ekeke..dan mmg besar..tinggi..sekali bancuh air boleh minum 10 org..ley nampak kaler air tu yg suker..lg pun sekali senang kan keja..(ke tu sound org malas ek)..hahaha




Sekali gelas x match plak ek dgn jug tu..beli ler gelas cam kristal tu kan ke...ni gelas plastik jer..emm ni tuk anak2 guna..nak campak2 jer kat sink masa cuci pun x per kan..



Hanya ni tuk diri sendiri...ok la tu..beg pun dah lama x beli baru ni...syukur dpt yg baru..



Camane pun tuk mr hubby mesti ada 1 beli kan...yg penting dia suker dan guna..


Tu jer n3 kali ni..tunggu la next n3 nak bg tgok hasil guna kuali baru tu plak nanti..bukan nak menunjuk tau kat sini cuma nak berkongsi sesama..bersyukur seadanya aku..

aku adalah aku ----> NJ


7 comments:

Noorhodza said...

Ewahhhh kak shopping sakan nampak... tapi masa ni ler elok membeli kan... jimat sesangat. Kalau pergi dgn hubby sure dia suka, tapi tak leh nak membelek2 sgt... semua nak cepat2 kan...

Lain kali gi shopping ajak nor sekali hahahaha.....

CIKGU ZAM said...

bahagia keluarga kalau kita ada usaha ke arah bahagia itu, pengorbanan untuk yang tersayang adalah peninggalan yang penuh kenikmatan kan puan,.? harap bahagia berkekalan ye,,,, Amin, Amin, Aminnn....

ima said...

salam kak n,
wah...shopping sakan!!!
cantik kuali akak tu...ima pergi gak 28hb tu...tapi sekejap je pergi sebab takut tak sempat dgn anak balik sek...tak sempat pun nak jenguk kat bahagian dapur tu...apa tidaknya dekat satu jam dok pusing kat handbag je...ima ni memang payah nak memilih barang...sampai suami nak termuntahlah dibuatnya...boring dok menunggu...hehehe

ain said...

fullamak kak NNNNNNN!!!! sopin giler ni!!! saya tak gi pun kak!! dpt invitation tu terui je masuk tong sampah.hehehe

NJ said...

to noor
tu la masa sales jer nak dpt beli byak dr biasa..tuk anak2 la byak pun..ok lain kali akak ajak noor yer..hehehe
to cikgu zam
jadi isteri dan ibu ni mmg nak tgok family kita bahagia tu yg paling bahagia buat akak.. trimakasih doa tu yer dik.. insyallah
to ima
wahhh ima pg gak ek..kalau tau calling2 ek..ajak ain sekali..kan ain kan..heheh..kompem gempak jadi kita ber3 g ari tu..tau2 jer nak bayar over bajet lak..hehehe
to ain
tu la ain..sib akak ingat lagi dan hubby pun asik call jer..kalo x mmg giler kejap jadi duk kat JJ tu..hahaha...tapi beli yg perlu jer la kan..

geraugebang said...

wah, syioknya shopping sakan. Kuali tu boleh buat pop corn ya. kita ada tapi tak pernah lak buat pop corn. kena buat ni. tapi cam na nak buat. tak tau lak.

eynda said...

Shopping sakan sis ;-)