Yang sudi mengikuti disini..

Monday, January 4, 2010

Kembali ke sekolah

Salam semua..n3 hari ni citer pasal apa lagi..BACK TO SCHOOL la kan...paling ngetop tajuk n3 ni hari ni..confirm punya kan...so aku gak x terkecuali la tergolong dalam tajuk tu gak ni...pagi2 dah bangun hari ni selepas sekian lama lemak2 semua bangun lewat ehh..subuh gajah bagai..amik ko ari ni start bangun lewat..kul 515 dah bangun g dapur prepare bekpes n bekal la tuk anak2 tu kan...sbb awal tu lg pun bukan apa mimi naik bas kul 6.10 minit...gelap lagi suasana pagi2 tadi dah naik bas anak tu..kesian tgok..tapi demi menuntut ilmu kena berkorban apa saja..demi masa depan mereka yg cerah...bas sampai tepat kul 6.10minit..dah tu layan reen plak nak g sekolah agama masuk 8.45 tapi kul 8 dah kena tunggu transport tu..maklum la pusing segala taman nak pick up anak org tu kan...excited dia bangun awal2 lg..ok la harap sampai kehujung la mcm tu...sekali dgn reen siap tu..anak bujang sorang ni plak kejutkan kul 7.15..sian dia plak tu..tapi hari ni senang sgt bangun..x de ragam mcm tahun lepas tu...harap sampai abis tahun la mood dia ok mcm tu..maklum bujang sorang ni manje over sikit..anak bongsu la katakan..sorang lak lelaki..saje la tu nak amik kesempatan ek kat mak dia..sib baik dah x keja kena scan punch card tu dah skrg ni...aku x la terkejar2 masa pagi2 mcm dulu dgn jem lagi...nak keluar dari Taman Scientex ke Taman Cendana amik masa nak lepas tu je 15 ke 20 minit..perghhh..padahal bukan jauh pun...tapi jem sbb ramai org dan semua nak anto anak sekolah 1st day tu kan..

Mimi masuk ke form 3 tahun 2010 ni..semoga cemerlang PMR nanti...insyallah



Reen masuk standard 3 tahun 2010 ni...semoga cemerlang juga..



Muhammad Shakir Nazim K2 (6 tahun)..semoga dapat cemerlang 3M nanti..



Mama love all of u..emmmuaahhhh....semoga semua anak2 mama cemerlang dalam pelajaran...aminnn

Dah settle semua g sekolah...aku sambung lagi tugasan hari ni...bawa Cham pulak pegi medical checkup tuk masuk KKPG (Kolej Komuniti Pasir Gudang)...pegi Klinik swasta jer sebab tgok kat Klinik kerajaan beratur punya la panjang...ramai plak tu..aduhhhhh lepak nak nunggu lagi...kang nak g ofis plak kan...so dalam 1.30 jam siap la semua...tinggal fill up form dan siapkan apa dokumen diperlukan jer dah tuk cham...12/1 cham plak daftar kat KKPG...ah kak la jugak kena uruskan tu..demi anak2 aku rela menjadi lilin menerangi mereka asal kan mereka terang dimasa dpan..aku rela pedih terbakar...hahaha jiwang la pulok ek...apa2 jer la...janji selamat settle semua urusan..janji rock..ekeke



Semoga kejayaan selalu mengiringi anak2 ku sayang...insyallah...


Aku dah penat nak makan plak ni jap..n3 sampai takat ni dulu..ada citer nanti n3 lagi la..



Apa pun aku adalah aku ---> NJ




5 comments:

kakcikseroja said...

Salam N...

mimi tu betul2 salin muka mama dia, ek?

LanaBulu said...

Lepas ni boleh dok menung sat kot..pagi2...heee

Ibuhani said...

slmt menguruskn anak2 NJ :)

NJ said...

TO KAKCIKS
ye la kak mane nak copy&write lg kan kalo x ke anak dara tu..hehe
to LB
x dak aih...kena lg duk jegey mata ada la kot..x bulih dah nak duk gulin2 lepas subuh tu dah..hehehe
to Ibuhani
Tengkiu so much...insyallah..

ninie's corner said...

suke tgk reen.....