Yang sudi mengikuti disini..

Tuesday, January 12, 2010

Selesai sudah...

Salam tuk semua pengunjung yg sudi dtg jenguk kat sini...dari semalam penat dan letih rasa..sambung lagi hari ni...dari pagi jadual still sama macam semalam seawal jam 5.15pagi bangun dan mimi tunggu bas 6.10pagi..kejut reen dan shakir..agak susah nak kejut pagi ni..sampai kena jerit2 dah mcm tarzan plak pagi2 tu..aduhh..anak oh anak...dan dah settle semua pegi sekolah...tugas hari ni disambung ke KKPG...daftar cham futher study la kan hari ni 12.1.2010...mula jam 9...pegi berdua je coz dear keja pagi...apa nak kata aku mesti uruskan sampai siap hari ni...dari malam tadi semak semua form2 yg perlu..isi semua data yg diperlukan..tulis nama belakang gambar..nama belakang wang pos...segala dokumen kena lengkap la kan..nti susah plak nak pegi balik sana sini lg la letih ah kak jugak yg kena buat..baik hati2 so sekali jalan settle...sebelum ke KKPG tu pegi kedai kejap coz ada urgent job kena buat n settle...patah balik pegi KKPG dalam 9.30 pagi...x ramai lg yg tiba masa tu..dan aku ada kenal sorang kakak ni..rupanya anak dia pun aku dah kenal...sape org pasir gudang mesti kenal MAK WAN...yg tokeh Butik NUSRAH kat komplek pusat bandar...emmm anak dara dia la daftar gak kat KKPG...sekali pulak tu sama kos dgn cham..dan dorang dah boleh jadi kawan...ah kak lega sikit rasa..sbb cham ni x byak cakap (x mcm mama dia..org x cakap dah bersuara)..hehehe..so ok la tu kan dah ada kawan..senang nak buat assigment ke keja2 kuliah nanti...syukur sgt...







Ini lah tempat cham akan kuliah nanti..

Selesai cham daftar kat dewan....kul 11.30...ada taklimat plak tuk ibubapa pelajar..so aku kena la tunggu dgar taklimat timbalan pengarah je yg ada..coz pengarah x hadir kerana pegi meeting kat KL kata...so aku pun jadi student plak jap la kat dewan tu..dgar segala taklimat yg diberi...ye la kan nak kena tau gak apa patut dan x patut tuk anak dara tu kan..mesti kena tau..duduk kat dewan tu rasa mcm student lak aku ni..hehehe..student dewasa je la kot...x pe la mama x jadi student anak dara wakil kan je la...



Blur plak pic ni...snap sendiri ni..hampess..huwaaa

----->HP asik2 berdering..sebab silent (hormat majlis ar kan fokus)...tgok2 je miscall
15...sms 20..aduh..sorry la pada yg call dan sms akan balas nanti...sorry sgt2 ada dr customer ada org dikenali...x pe la terlepas customer anak settle..aminnn 



Ni yang duduk jauh kena la cari umah sewa or hostel kan..ok la dibantu pihak KKPG..

Taklimat berjalan dalam 2 jam lebih...jejak kul 1.45pm baru tamat dan majlis bersurai...
dan aku pun dtg la kekedai lepas hantar cham balik rumah dan amik shakir sekali dr umah babysitter...coz ptg ni sure kena stay sampai malam skit..byak keja pending nak kena settle ni...alahai..letih badan...nasib dah telan 2 biji guarana ATM tadi..ada anergi lebih skit ni rasa...apa pun perasaan dah lega sbb cham dah settle register tadi...dan aku bangga diri kejap sbb berjaya lakukan sorang diri tanpa hubby disisi....mmg aku je la kena..kadang2 pk sedey gak..tgok parents lain semua berdua dtg tadi..uwaaaaa....tapi aku kena keraskan hati x ley pk sgt remeh2 mcm tu...aku redha kerana demi anak2 aku rela menjadi lilin demi menerangi walau diri terbakar pedih...fuyooooo ayat dasattt ooooo..hehehe...mula nak merepek la tu...

Sebelum over ayat tu..stop jer la n3 kat sini...lama x blogwalking ke umah kawan2..nti ada masa akan pegi eh..

Esok cham mula MSK (Minggu Suai Kenal) 3 hari...selamat berjaya sayang..



Apa pun aku adalah aku ---> NJ

9 comments:

ainazliena said...

dekat banget kampus..baling batu dh smpai..huhuhu..

Azita said...

sepelaung je dgn umah! x perlu risau. cham duduk hostel ke duduk kat umah?

kakcikseroja said...

Mudah2an kepenatan mama tu terbalas bila Cham mendapat keputusan yang cemerlang. :)

ain said...

senang le akak nak jenguk2 nanti sbb deekaaatttt tuuu!!!!

Azmiezas said...

Amboi akak, bz nampak..

minggu lepas antar anak sek. minggu ni pulak antar kakaknya pulak masuk kolej...penat kan??..tak pe kak, penat sikit, nanti esok2 akak senang..

harap2 anak2 kita kenang kan apa yg dah kita korbankan tuk mereka..

NJ said...

to all
Itu lah yang mampu sbg mama ni beri pada anak2 dan mengharap mereka akan mendapat yg terbaik untuk masa depan mereka kelak..kita cuma nak anak2 senang bila kita dah pejam mata nanti...

ps : cham duk kat umah je..hostel x der cuma umah sewa tuk org luar pasir gudang je..

CIKGU ZAM said...

salam, semoga anak puan menjadi pencinta ilmu yang bermanfaaat dan selamat belajar. semoga impian murni tercapai, Amin

LanaBulu said...

Berapa bayaran kak NJ..
keseluruhan pada hari pertama tu..
langsap...? jenoh jugak ke?

NJ said...

to cikgu zam..
itu lah harapan akak sbg seorang mama ni..tiada yg lain dari kebahagian anak2 sbg hadiah yg amat bermakna..
to LB..
tak mahai sgt la LB..cuma dekat2 rm450 je..tapi buku2 belum lg la tu kan..demi anak2 kena la sedia bajet kan ka..