Yang sudi mengikuti disini..

Saturday, January 16, 2010

Cerita hari sabtu

Salam sabtu tuk semua..hari ni x sempat baca buku..sbb anak2 x sekolah so..acara berkisar pada anak2 juga lah...cuma mimi pegi KOKO - gotong royong kat sekolah kemas kelas katanya...hubby dah hantar pagi2 sekali pegi keja tadi...so aku dgn 3 org lagi kat rumah..mengulit la dorang nak meleset jerk dekat2..dan mama dorang pun amik la kesempatan tu nak bagi chance dorang time cuti ni kan...yg lawak tu..si kakak yg besar tu pun nak selit sekali baring sebelah mama dia...cham la sape lagi..penuh la katil..kalau king size x per ni queen jer..nasib teguh kalau x mau roboh dah..hehehe...tapi masa berharga itu yg ah kak suker...lapang rasa hati bila anak2 loving each other n to me too...dah prepare brekfes dorang semua..aku pun gerak gi kedai la kan..sampai dalam kul 11 tadi...hari ni baru ada 1 customer..so ada masa nak n3 dan blogwalking la ni..tapi lapar la pulak..ooo belum lunch lg ni..patut ler..tadi makan roti jer..emmm

Cuaca kat sini panas sekali..terik..kalau dpt abc kan sedap..perghhh..sejuk nyaman..tapi kena jaga2 nanti tekak pulak x sihat bila byak minum ais..hishh kena jaga..sikit2 ok la kan..

Pic ni plak nak letak sbb..tengah berangan ni..bila lah nak dapat pasangan adik beradik angkat ke kembar seiras kepada teko dan cawan juga piring ni..juga  Tureen ku yg seketoi je ini...entahlah..


Teko ni pun tutup dia punat atas tu dah patah..uwaaaa (siap ikat lg..hehe)


Ini pasangan teko tu..cuma ada 1 cawan dan 1 piring jer..nak beli x mampu..tapi ni mmg dah lama..lebih 50 tahun usianya ni..





Ini pun sama..ada 1 cawan dan 1 piring jer..bunga apa tah ek..tapi suker sbb bunga2 la...



Berangan x habis jer la aku ni kan..nak jadi nyata tah la bila..cuma harap akan ada juga.. nak dapat lengkap dalam sekelip mater mana dapatkan..sabar dan sikit2 lama jadi banyak..huhu


Apa pun aku adalah aku ---> NJ



6 comments:

MrsNor said...

salam NJ..kat sini pun panas terik now..
teo tu walaupun cacat tapi still anggun..cawan tu bunga ia memang menggoda

Ibuhani said...

oh...NJ minat antik n vantage ye......berangan nak sesuatu tu biasalah sbb dgn berangan boleh menaikkn smgt utk memilikinya satu hari nanti :)

Mybabah said...

Salam. Peminat teko dan set teko lama rupanya. NJ berniaga apa? 1 pelanggan pun ok je. Biasanya berapa pelanggan sehari?

ain said...

sikit2 lama jd bukit gak kak! lama2 nanti penuh lah koleksi antik akak. boleh le saya nompang semata.hehe

ain said...

sikit2 lama2 jd bukit kak!! nanti klu koleksi antik akak dh complete, boleh le sy tumpang semata.hihi

eynda said...

Teko & cawan antik tu kak :-)