Yang sudi mengikuti disini..

Friday, March 12, 2010

Hari Jumaat ku

Salam Jumaat yang mulia tuk semua...

Hari ni jadual kerja dah bermula sejak pagi lagi...seawal jam 6.10 minit mimi dah naik basa ke sekolah.. alhamdulillah..reen pulak hari ni SKTC ada majlis maulidur rasul...so kena pakai baju kurung biasa..budak2 ni biasa sebut "ma..kena pakai baju raya esok...",ermm faham la..lg pun memo mmg ada diberi oleh guru kelas..reen jam 7 dah ready...so reen dah lepas kesekolah..dengan baju kurung pink dia la..feberet kaler..


Rupa reen yg kena amik pic pagi2 cam ni la..senyum dgn paksarela jerk..


Dan masak ni tuk bekpes pagi ni..juga anak2 mmg suka makan ni jer..nasi kadang hari2 jemu gak kan..ni sekali lunch la..telur goreng..dah sempoi jer..janji kenyang..

shakir pulak nak kejut punya la susah nak bangun..sapu muka dgn air..sekali..x jalan..2 kali..gerak2 sikit..3 kali..melalak la sejuk..kesian mmg la tapi aduhh..nak tunggu dia je masa dah berjalan 500 meter...suka2 ukur masa dgn meter ek...apa2 jer la..pk sendiri je la ek...dah bangun mandi kan..antar dia g tadika dah..settle...Cham hari ni x de class so dia kat rumah jer la...aku mula gerak keja sendiri, 1st destinasi ke Ibu pejabat polis trafik Bandar Baru Seri Alam...bayar saman..(saman customer hokeyyy not meee)...i'm clean...so far la kan..harap x de la..insyallah...2nd pegi syarikat insuran lain sbb ada customer nak kena buat extention insuran baru boleh buat roadtax pajero dia..sekali kena blok pulak...aduh nak kena pegi centre kat pelangi nunnnn...pojek hari isnin la pulak tu..aduh jam dah jejak kul 1..nak amik mimi pulak coz hari jumaat dia balik sekolah awal..saje amik dia sbb dah lama x amik dia balik sekolah sejak benti keja yg lama tu...beli kan dia air milo MC D air biru dan kentang + nugget..suker la dia kuar depan gate je nampak aku tunggu dia dah...senyum sampai tinger..aku pun suker tgok anak hepi tu kan...hantar mimi balik umah...so 4 org semua dah kat umah la hari ni..aku gerak gi kedai plak dah jejak kul 2.15...b4 tu sempat lagi snap pic ni..hehehe..layannnnnnnnnn

sape ada minat nak minang sila lah sms yer...

N3 stop sampai sini dulu...esok2 citer lain pulak,..kang ada yg bosan lak nak baca..n3 tah hape2 ni kan...tapi ni kan as a diary...tulis la tuk kenangan masa tua nanti...umur x panjang anak cucu leh tgok apa kat sini..tu je la pun...zasssssssss




Apa pun aku adalah aku ---> NJ





3 comments:

azlina said...

kak n..
dah makin byk koleksi akk yea..x pa kak n rak tu akk jamu mata dulu..insyaallah bln 5 nk blk kg htr rak biras ina oder..yg ddk psr gudang tu..
btw kak n ina tahu akk dah byk kali baca n3 luahan hati ina trm ksh kak kerana sdi mebaca n3 ini di semua blog ina..terima kasih juga kerana sdi berkongsi rasa..

mungkin antara kita ada persamaan mencari useha dgn hasil keringat sendiri..mmg jauh berbeda dgn makan gaji kerana di situlah kita menimba serti sebuah penghidupan..

NJ said...

Wahh nak dtg psr gudang ek..ni akak suker ni..delivery terus akak punya sekali dgn biras tu nti..nti akak bagi ina paten camane ek..tq ina

Keja sendiri ni mmg berbeza sgt.. jiwa jauh tenang n lapang..tapi kena keja lebih la kan..kalau x lg teruk kita nanti..hehe

noreen said...

Salam kak NJ, wah! banyak koleksi ne......nanti kena panggil NJ ANTIK ler plak...he3x.....gurau jer....susahkan nak cari barang2 lama....tak pe...nanti kita tolong skali...boleh gitu.....