Yang sudi mengikuti disini..

Tuesday, March 2, 2010

Hasil rembatan dan sharing

Salam semua...
Nak n3 lagi sikit hasil rembatan Sabtu lepas dan koleksi warisan zaman berzaman dari aruah MIL seketoi jer ada pun...juga koleksi OC merah + putih ku yg sudah membiak beranak pinak itew...hati ku berbunga jugak la jadinya...sape suka tgok la..x suker g main jauh2...bukan niat nak SHOW OFF hokey...just sharing..

Mangkuk comel OC ni..boleh la nak makan bubur ker..pengat ker kan..

OC ku yg semakin membiak..

Cawan ni ada seketui jer..tapi mmg antik ko..dah lebih dari usia hubby pun ni..mau umur malaysia merdeka dah ni..

Close up sikit..bunga dia tu..cun seh..x tertahan rasa hati nak cari adik beradik yg lain..ni pun paten dia ada line lagi..aduhaii..


So n3 stop dulu kat sini...dah x larat nak bukak mater..dah letih duk tgok pc jer dari pagi wei...
Jumpa lagi dgn n3 terkini...




Apa pun aku adalah aku ---> NJ

10 comments:

h4ni3 said...

salam kak N

tu diaaa... ada saje rembatan terbaru kak N ni.. rajin betul :)

Uncle Lee said...

Hello NJ, you have classy, exquisite taste in these tea and coffee set.
Boleh saya datang minum kopi? Ha ha.
Nothing like having a good collection of these tea sets....never can tell when or in case PM drops by, ha ha.
Have a nice day and simpan satu lagu dalam hati, Lee.

Ibuhani said...

kalau dah minat kan.....sanggup perabih duit....janji hati puas....hehehe..... :)

kak ina kl said...

salam NJ..bagi taulah kat mana kedai tu..nanti boleh serbu..tak pun jual murah kat akak udahlah yer..

Happy Oven said...

Yuhuuuu kak normah...wah3...tak sbr nih nk gi selongkar umah mak nih..pastu nk tayang lak kat blog kita..kik3...sapa yg kata nk show off tu?? biasaaaaaaa diaaa...kik3...kita pun terkena gak bab2 show off ni ha...adalah makhluk ni kata kita ni nk show off brownies kita laku lah sgt konon2 asyik dok tempek n3 org oder kat blog...hik3..yg benornya..itu utk rujukan kita klu nk tgk design2 kek yg penah kita buat ....maklumlah dh tua2 ni kang lupa lak sapa2 yg oder n design2 nya...kan3.. ha , bab2 pinggan antik nih, kita penah pegi kat satu tmpt kat blkg giant plentong, kita beli kabinet ofis yg terpakai pastu nyonya tu bg kita piring royal doulton ke hapa ntah 6 bijik,free jer...pastu kita campak mana kita pun lupa...nih nk kena cari balik nih..

ima said...

salam kak n...wahhhh semakin lengkaplah set oc akak tu ye...memang cantik...

Shariff64 said...

salam NJ..Nicelah OC merah tue..,syukur NJ dapat lengkapkannya.Teruskan usaha hunting yer.

ain said...

wahhh kak N, dok pi hunting je la pas ni!!!

NJ said...

Salam to all..
Sebenarnya kepuasan diri sendiri yg utama..dan lg for me semua tu nostalgia yg x akan berulang..juga as a memory my self yg dah x de kampung lg ni...both parent dah x de..so set ni semua boleh ubat rinduku pada kg dan kenangan lalu..masa kecik2 mmg guna set semua tu hari2...some times its make me tears bila tgok set tu semua..tapi dah jadi suker pulak nak collect..but jgn luper x boleh sakan sgt nanti kempis plak poket my dear menteri kewangan..
Uncle Lee..
If u sudi come to visit..i dine u wif the tea set..wallaa..hehehe
so nostalgia kan uncle..

Siti said...

alamak..cantik2 nyaaaa...salam kenadari siti