Yang sudi mengikuti disini..

Monday, March 1, 2010

Penat tapi berbaloi2

Salam semua..n3 nak citer pasal apa yg seronok dan gumbira sgt Sabtu lepas ni la dia..pegi hunting dgn kawan baik ku sorang tu la sape lagi Eija...ermmm dah terkenal seantero pun nama dia kan..pegi cari apek2 yg sudi nak jual harta2 karun dorang  la kan...ni kira pertama kali pegi hunting jauh sikit yg lepas tu pegi Kedai Melayu jer..x mencabar lansung rasa..tapi kali ni..amek ko..sauna bagai duk dalam kedai apeks tu...turun 2-3 kg dah aku rasa sabtu lepas...hehehe...tapi hasil nya alhamdulillah mmg berbaloi...sbb ada yg idaman hati dpt dan yg x disangka2 pun dapat..tapi mmg kena pandai cara cari kat kedai apeks ni...kena sabar..dan slow2 cari...mesti ada..dan juga bantuan Eija yg mmg sungguh aku terharu ni..tocei2..apa yg dicari dan yg dapat layan la pic2 ni ek..

Nama bunga ni kalau x silap la kan Dafodil's..salah tlg bgtau ek..
Dapat 5 cawan teh + piring
Teko
Sugar pot
Creamer
6 piring kuih

Yang ni aku tak tau nama bunga apa..tlg bgtau yer pakar antik..(masa dpt cawan ni..bunga biru tu hitam jer..sekali cuci gosok..biru terserlah..cantekkk...aku sukerrr)..

Yang ni close up skit bunga dia..apa ek nama ni?...tlg bgtau..
Ada 4 cawan+piring
4 mangkuk kecil
4 piring kuih
3 pinggan makan leper

Walau pun x dpt hadiah ke 4 dar GA nannie...dpt beli jugak set ni..sukerr..tapi sayang teko x der la pulak..isk isk..saper la sudi nak bagi ker (bagi???)..jual ke teko dia ni..
Yang ni piring kecik Dahlia biru...amik jugak sbb nostalgia zaman kecik2 nenek ada pinggan bunga ni..berangan nak cari sampai dpt 1 set gak ni..hehe

Set 2 biji ni pelengkap OC merah + putih yang ku ada..seronok rasa..hati berbunga2 jua..masih byak set mcm ni kat sana..jgn la malu2 nak pegi ek..

Cop muntut piring bunga biru yang kat atas tu

Mug yg bunga mcm vantage tapi bukan vantage dpt sebiji jerk..posing dgn teko Dafodil la pulak..dan bunga juga vase sekali hasil rembatan..ekekeke

Vase tu rembat kat sini la..lepas dah abis tackle apeks2 tu..Kat Kluang jugak ni..

Muka dah penat lepas kena sauna kat kedai apeks tadi..
Ini lah kawan yg seiring sejalan pegi dgn dia...mmg susah kalau dah terjebak ni..tapi puas hati bila dpt apa dihajati..hasil rembatan eija tgok n3 dia la nti kan..

Yang ni pulak rembatan kat Ayer Hitam dgn bunga ros tu...seketui jer..sbb purse dah jadi nipis tiba2 kat Kluang tu...hahaha
So n3 stop kat sini dulu la ek..ada lagi 2 barang lum sempat snap pic dia..nti x de n3 lak nak citer kan..tapi ni bukan nak SHOW OFF okey...sekadar nak kongsi dgn geng2 yg sama minat....tapi suker aku la nak tulis apa kat sini...ada aku kisah ker...aku yg penat g hunting weii...tapi nak jagi hunting barang2 antik ni mmg kena poket tebal..kalau x meleleh la air liur tgok koleksi cun2 belaka tu...

N3 stop kat sini dulu la ek..lain kali n3 lagi yg terkini...


Apa pun aku adalah aku ---> NJ



8 comments:

ain said...

amboi kak Nnnnnnnn!!! sopin sakan tu!! memang berbaloi3!!!! cantik lagi!

jalilah_jy said...

wwwoooowwww!!!! borong sakan niiii... celuih ka umah tu N..?? berapa biji saitbot N beli..?? akak kesemua set2 tu dlm kotak dan tas meja jerr... malas nak beli perabot pindah susah maa.. apa pun tah niahhh... tumpang kita mampu kita merasai apa yg kita nak...jelesyyyy akuuuuu!!!

ima said...

salam kak n...sampai ke kluang mencari...memang berbaloi2..cantikkkkk ima pun suka...terutama bunga biru tu!!!!

kak aton said...

salam n..wah seronoknya lumayan hunting ni,,ada lebih nak let go bagila kat akk ni...cantik2 semua set tu

h4ni3 said...

wahhh kak N...
sanggup terjah kedai apek tu.
okla.. berbaloi-baloi hasilnya.
hehe...

okeh, nanti anak kak N nak kawin, bgtau ye. Hantaran boleh bagi harga gerenti murah dari kedai. hehehe

Ibuhani said...

mak k.ani pun ada yg set bunga daffodil tu :)

ninie's corner said...

Salam Kak N, kedai apeks tu kat Kluang...kat belah mane ek...??? Cite la sikit lokasi nyer.......
klu balik kg...bole le menuju ke sana........

Happy Oven said...

Salam kak norma...
umah mak kita berlambak ek pinggan OC tu, pastu cwn croen sun ke hapa tu ha...byk gak aaarr lg pinggan2 antik nih...agak benda2 ni org dok cr pastu kumpul2 ek? takleh jd nih , nk kena amik nih..