Yang sudi mengikuti disini..

Saturday, November 14, 2009

Hari ini hari SABTU..

Salam hari sabtu tuk semua yg berkunjung ke dunia NJ...semoga semua sihat ceria..n3 ni nak citer skit jer..x de la penting sgt pun tapi n3 tetap nak ada jugak...itu lah aku...org nak kata apa kata lah..ada aku kesah..hehehe...sbb kalau x de n3 tu mcm x jadi blogger tetap lak rasa..walau baru lg dalam dunia ni tapi perasaan seronok dah masuk dalam jiwa aku sbg blogger ni mcm dah lama..meresap jadi sebati..kalau 1 hari x de n3 mcm lama tol x masuk sini...mungkin ada yg rasa mcm tu sama ngan aku kan..tah la aku je perasan kot ke..x kesah la apa pun aku nak citer n3 hari SABTU ni...

Sebab dah lama x buat puding..semalam balik keja..dah malam..terus g dapur tgok bahan semua mmg dah ada..dan anak2 pun lama x makan dessert dah ni...pk masa tu sbb sabtu kan anak2 x sekolah so boleh la dorang makan lagi ulang..maka dgn itu buat la seperiuk puding..haaa amik ko...makan jgn x makan..hehehe..tapi yg suker tu sbb buat MIX FRUITS PUDING kali ni menjadi cantik dan secukup rasa jer..kira sedap dimakan la..dah malam2 tu lepas hubby g keja kul 11..puding dah beku..so tgok2 la kan fridge tu..anak2 nampak je semua amik sorang satu..terus makan..dah sejuk..sedap la mama...emmm tu yg aku suker bila masak ada org nak makan dan abis...aminnn

Ini lah dia wajah2 mix fruits puding tu...sekali tgok dalam paket tu ala2 pink roses plak..masa beli pk kan kuning ke..tapi sbb letak susu cair 1 tin so rasa lemak bercampur..masuk kan sikit kelapa laut dalam tin tu dah ada..sedap la pun..walla...dan gula pun secukup rasa..(jgn manis sgt..bahaya beb)..



Pojek malam2 duk ceruk dapur buat ni ler...



Dan ini lah hasil nyer...



Dan ini lagi..versi dalam bekas kecil2...



Dan ini lah kesemua versi2 yg ada...ada lg 1 tapi simpan tuk bawa g ofis pagi ni..sbb hubby keja malam tadi kan..sian dia x dpt rasa...so hari ni baru makan tuk dessert lunch hari ni...apa pun hubby cakap..emmm sedapnyerrr...nti buat lagi ye..aku suker la...org makan cakap sedap mesti la semangat nak buat lagi kan..ye kan AM Flora...(geng kaki puding tu)

Dan hari ni plak breakfast jemput2 crispy ni la dgn kopi panas..mmg sedap je layan dgn sos cili thai LIFE...anak2 pun layan jugak sbb dah lama x buat jemput2 ni..letak ikan bilis + telur + garam secukup rasa..goreng garing..fuhhh peluh2 gak makan..sauna jap kat dapur pagi tadi..ok la tu kan..



Jemput2 crispy & Hot coffee

Cerita n3 untuk hari SABTU ni tu jer la..x de yg special pun....janji ada n3 kan ke..hehehehe..tapi mane plak menu lunch hari ni ek??..pasal x der..sekali nak snap pic DC aku bateri kong la pulak..adussss....x glamer la menu lunch ari ni...cuma sotong goreng campur sayur dan kepingan ikan kerisi merah goreng je pun..apa nak kata..x dapek nak nolong ha...


Apa pun aku adalah aku ---> NJ

3 comments:

ain said...

saya pulak kalau hari sabtu dn ahad mmg dapur cuti la. jalan2 cari makan kat luar aje.hihi

kakcikseroja said...

Memang kan NJ.. kalau sehari tak buat apa2 catatan kat blog, rasa macam tak lengkap je hidup.. hehehe.. Puding tu kalau pos pakai kurier ke rumah kakcik boleh ke?? Hehehe.. dah terasa2 nak buat jejemput bilis utk pg esok!

NJ said...

to ain
wah ain syok la dpt off day masak ek..tapi tu la kadang nak gak rasa orglain masak kan tuk kiter ek..
to kakciks
nak pos ker...alamak nti sampai dah x ley makan plak..nti antar resepi jer la..kakciks kacau ek..mesti jadi..hehe