Yang sudi mengikuti disini..

Monday, November 9, 2009

Sabar jer la


Tajuk mcm ada ujian jer ek..tapi x pun..setakat benda ni jer ha..slow motion..lembab..terkedek2..tergedix2..jalan slow mcm siput b*b*.....adessss...mmg la kena sabar sgt..sampai naik feedup nak belayar kat sini...time malam kat umah tu la guna berokben..apa ke hey la slow giler lak jadi nyer..tangan ni kan gatal jerk kalo x belayar walau kejap jer kat sini...mana ley beb...hahahaha...kalau gatal tgan kanan sedap skit ada org nak bagi duit ke kan..(tu kata org dulu2 la)..tapi ada kebenaran beb..penah jadi byak kali dah ni..huhuhu..kalo duk ofis x de hal streamyx ok jer..pantas jerk..

Ni la dia berokben yg slow mcm siput tu...sabor je la..



Ni la berokben yg slow tu..line tergedix2...
sib baik ko lappy kalo lepat dah lama kena telan..hahaha



Menu hari minggu...x keja duk umah masak la kan...



Geram dgn berokben mcam nak joget chacha tapi buat bubur je la yg boleh..joget kang lain plak jadi..ekeke

Yang x keja semalam bukan sebab apa..sbab hari AHAD la beb..muahahaha...ish bukan la..keja sendiri ni x de hari ahad ke minggu ke public ke...tapi sbb ada BIL bongsu hubby nak buat sikit jer ruang kat umah tu dah lama extend dapur tapi ada ruang tgah sikit tu x psg lg cornis..dah lama plan dgn hubby tapi pk x penting sgt nak buat tu pun..byak lagi benda yg lebih penting..tapi BIL tu x de job sian plak..BIL tu sebenarnya keja dgn company pasang Alarm..auto gate..door bell..(sape nak buat boleh contact aku..hehe)..pasang cornis dan keja renovation ni kira part time dia la..skrg dah angkat keta baru dan nak dapat anak baru yg ke 3..tu yg kena keja lebih ar kan..so aku pun pk kesian gak kat dia..so plan menjadi la buat gak..x de byak pun cuma ruang ciput tu jer..lg pun masa raya dah 3 tahun lepas plan nak cat umah..so sekali jalan la..skrg ni cat merah menyala..pk2 nak cat kaler oren ke kuning ek?...sbb nak match dgn coklat frame pintu dan kosi kat umah ni semua kaler coklat sbb jati kan ke..so 2 kaler tu masuk la kan..yg mendahului dalam fikiran ni kuning...sbb aku suker merah dan kuning..hehehe tu la sebenarnya pun..dan nak make over bilik anak2 sekali..dah lama x de perubahan...



Merahnyer mak ngah..hehehehe...cat ici dulux washable mmg menyala2...tapi sikit ni jer kaler tu kira Fiture Wall la kata Shukor Leong..ekekeke (abis semua dinding ku dah kena simen cornis)..fuhhh letih beb walau sikit aku mengemop area tu je...x pe excersize la tu..




Ni nak promote paten cornis baru yg BIL baru siapkan kat umah BIL no.2..so kalau sape2 berminat boleh contact akak..harge boleh dirunding..sbb BIL ni bukan contractor beso nak mark up hage ribu riban pun..ni kira paten terkini..mcm hotel dah jadi nya..mmg lawo wa cakap lu..tapi aku x lak minat cenggini..umah aku simple jer mcm yg dinding merah tu ler..plain jerk..x der munga2 bagai tu pun..becoz i'm a simple person...cehh ye ye oorr je la cakap ni..


Kalau ada yg bohsan bace n3 ari ni..harap maaf je la..aku ni kadang jadi cenggini gak bila dah angin tension mention masuk kat badan..atau idea dah x de la ni nak tulis citer..ekeke..sorry la byak2 ek..(sape la baca pun..baca la sendiri kan)..



Apa pun aku adalah aku ----> NJ


3 comments:

ain said...

amboiiii...merahnya mak ngahhhhh!!! hihihi. apa2 pun kale tu mmg cantik!!

Uncle Lee said...

Hello Che NJ, I was at CyberMummy's place noticed your callsign and busybody over.
Nice blog you have.
Regret bahasa saya sebelum Merdeka, so ta'berani comment in bahasa, nanti salah or silap get mistaken for marriage proposal, itu la lecheh sikit.

I notice you orang Johore, Pasir Gudang.
II used to go there wayyyy back early 80's, and I guess the place must have changed a lot now.
Those days the jalan banyak lobangs, tire kereta pun boleh meletup, ha ha.
Ada banyal kapal datang Pasir Gudang sekarang?

Used to go to Desaru, Pengarang too...makan seafood. As well one time saya tinggal in JB, atas Bukit Serene, very dekat tu VIP punya rumah besar, as well near Mechinta hotel, and Straits View hotel.

Anyway, you have a nice day and keep a song in your heart, best regards, Lee.

kakcikseroja said...

Tak kisah le nak merapu apa pun NJ.. janji ada bahan untuk dibaca.. kakcik suka coretan yang santai begini.. tapi, kakcik punya ayat agak skema kan??? huhuhu..