Yang sudi mengikuti disini..

Monday, November 2, 2009

Hepi besday anak ku sayang..Norshukrina ke-8

Semalam besday Norshukrina..gegirl ke 3 ku la..dah 8 lapan tahun....masa 8 tahun lepas tu melahirkan Reen (nama manja)..aku kena belah (operate)...x de la sbb problem apa pun..kira due tu mmg betol cuma bila dah admit ward tu x berapa sakit sgt..tapi sibaby yg nak keluar tu dah terbuang najis kat dalam..oleh kerana doktor takut baby terminum najis tu maka doktor arah kan aku dibelah...maka aku pun merasa la camane org bersalin belah perut tu...anak sulung ku bersalin secara FORCEP sbb over due dan x de jalan lagi..yg ke 2 normal ok je..kena ke 3 ni plak nak lalu TINGKAP x mo lalu pintu..ekekeke...mmg nak bersalin x rasa sakit sgt bila kena belah tu..tapi bila dah ilang ubat bius..ya allah hanya aku je yg tau camane rasa perut mcm disiat2 sakitnya..mmg sakit..biar la bersalin normal...sampai2 masa tu mcm serik nak bersalin lagi...kalau dibagi pilihan mmg x mo la cara belah2 ni..ishh sakit weiii...normal sakit masa bersalin jer..lepas 1-2 minggu dah sihat dah..

Balik citer Reen ni...dia inject ubat bius masa tu x sakit kuat lg...masuk pintu bilik bedah tu..pakar bius dah ready..jarum dia mak oi..aku ternampak plak..punya la panjang...masa tu pakar bius tu cakap duk diam2 eh..nti jarum patah dalam x leh amik kuar susah..aku punya la ngeri dgar..duk diam2 je la...walau ada sakit2 sikit2p perut ni rese...dalam x lama tu dah x rasa apa lagi dah..sbb aku dibius separuh badan jer..so nampak la nurse dan doktor tu gerak sana sini...dalam tu gak aku ni menggigil sbb sejuk dalam bilik bedah tu..sampai kena pakai sarung panas...dan x lama tu je lahir lah baby ke 3 ku...yg seberat 3.75kg...dia lah NORSHUKRINA nama ku beri...aminnn sihat walafiat dan comel sampai skrg...sebenarnya aku masa tu mengharapkan baby boy sbb dah ada 2 girl kan..tapi rezeki allah ada hikmahnya...nama mula nak bagi tu kalau lelaki MUHAMMAD SHUKRIN...so jadi la SHUKRINA..syukur dan redha ketentuan ALLAH beri..aminnn...

X de beli kek pun semalam sbb x sempat..esok2 la beli kek x pe kan..belanja makan jer..di pizza hut so layan jer la..zass




Ini lah puteri ke 3 kesayanganku..NORSHUKRINA...Hepi besday sayang..semoga jadi anak yg solehah,baik,hormat orang tua,belajar dgn lebih rajin dan dapat lulus dgn cemerlang,jadi anak yg membanggakan mama dan ayah..mama love u sooo muchhh...


Besday card dari kakak Mira,Mimi and Shakir tuk Reen...

Pencil box ni jer bagi Reen...ok la tu kan..ada lg pezen tapi lum sempat snap..

Shakir tengah bosan tunggu oder x sampai2..dah lapo ni..hehehe

First dtg ni jer..pe lagi sup panas..shakir pun hirup..surppp panasss lak..tapi laju je..

Emm sedap la..lapo mmg ler sedap kan..hehehe..tapi malam tadi tu slow motion lak service kat pizza hut Bukit Dahlia tu..1 per 1 menu dtg..ramai customer complaint pun..

Baked rice + mushroom ke 2

Deli wings ke 3...air x sampai2 jugak dah haus ni..adusss

Pizza crunchy prawn ni ke 4...makan2 naik tercekik air x sampai2...sabar lagi ni sib baik pizza ni sedap..sila la cuba ye kawan2..hehehe

Yang ni oder tuk mira..nama apa tah luper lak dah..

Fresh orange tuk reen n ayah

Milo ais tuk aku n shakir...mira air pepsi dgn set menu sekali..

Ada lagi 1 menu apa ek..mmg feberet anak..luper lak..yg ada udang crispy,kentang,sotong ring sos mayonis...sekali nak balik pun x sampai2..aku suh tapau jer la..mula tu nak minum mocca iced blended sekali dia cakap mesin blend rosak lak..ada ke sebesar2 kedai x de mesin lain replace ker?..mmg malam tadi ley lembab lak service kat situ..selalu ok jer..ada customer meja selang 2 meja aku tu tunggu lama siap sound kat waiter tu.."Buat pizza sampai kena tunggu 1 jam ke?"...nasib ler kan..ramai gak org malam tadi..tapi mmg slow..kalau 10 point mata aku bagi 4 jer...apa pun syukur kenyang makan..alhamdulillah..aminnnn...


Itu la cerita makan2 besday reen...01112009...

aku adalah aku -----> NJ


8 comments:

ain said...

happy 8th bday reen!!! semoga jadi anak yg solehah dn berjaya di dunia dn dia akhirat!! semoga jd anak kebanggaan ibu dn ayah!!!

psst...saya empat2 kak, ikut tingkap. byk sgt halangan nak ikut pintu.hehehe

ima said...

salam kak n...
wah bestnya makan pizza...tapi memang betullah akak, kat situ service dia kurang...tak macam pizza hut kat angsana...cekap dan pantas...

selamat ulang tahun yang ke 8 buat Norshukrina...moga diberkati dan menjadi anak kebanggaan ibu dan ayah...

kakcikseroja said...

Selamat Hari Ulangtahun Kelahiran buat Reen.. semoga menjadi anak yang membahagiakan mama dan ayah.. menjadi anak yang soleh, mendapat keberkatan dan sentiasa dalam lindungan Illahi dunia dan akhirat. Amin.

NJ said...

to ain
Tengkiu for wishing besday reen..
anak kuar kot tingkap..tapi dia mmg hyper dan mmg bijak sgt dr yg lain..ada kelebihan..
to ima
tengkiu for wishing..sama2 kita doakan anak2 kita diberkati..aminn
to kakciks
tengkiu kak..sama2 kita doakan anak2 kita menjadi anak yg soleh & solehah..yg dpt mendoakan kita didunia dan di akhirat kelak..insyallah

kak ina kl said...

salam nj...happy birthday buat Norshukrina yang ke-8 tahun..semuga menjadi anak yang solehah dan berjaya di dunia dan akhirat..

wah seronok dah jumper ila, ain, ita dan ima..manalah tau nanti kita terjumpalah pulak kan..

Ena Qalinsya said...

than akk sudi jenguk ke blog ena..
encem n comei belaka anak2 akk, cam mak dan ayahnye jugak ihiks..

NJ said...

to kak inakl
timakasih wish to reen kak..
Ye kak dapat jumpa yg dekat2 jer la skrg ni..mmg nak jumpa akak..tgok n3 akak best je..akak pun best..insyallah pi kl ke nti..atau akak turun JB jgn luper inform tau..
to ena
tq to ena jgak sbb dtg umah akak ni..mak dia lg comei la kan..hehehe

eynda said...

Happy belated birthday to Reen...moga menjadi anak yg solehah & membanggakan ibu bapa...