Yang sudi mengikuti disini..

Friday, November 13, 2009

Salam hari Jumaat yg dingin...

Salam semua yg berkunjung disini..dan salam tuk diri sendiri jugak la ek..hari ni hujan mencurah ke bumi di kawasan aku berada skrg ni..Taman Kota Masai...berterusan...dingin terasa..syukur jua kepada NYA yg memberi nikmat..semoga semuanya berada dalam suasana aman bahagia..

Yang ni semalam la ada org dtg jual kat ofis ni..biasa la sini mcm2 ada..cakap jer nak apa..x yah nak kena g cari kat pasaraya..semalam ada dtg jual DURIAN...x nak ar..x rasa nak makan..sbb apa tgok jer tangkai durian tu mcm dah kering jerk..kompem la dah 2-3 minggu dia petik dan peram..mesti x sedap...(sbb aku mmg kaki durian so ada la tau skit cara nak pilih durian)..hahaha...lepas tu ada lagi dtg...jual buah...tah la buah apa ek????aku pun x tau nama sebenarnya..dia cakap dtg dari KOREA...ye ke x tah ler..tapi mmg jarang ada buah ni..kat Indon pun ada org tu cakap..kata buah tu nama persimon (sebut omputeh la)...aku pun mmg x tau..asal halal dan x mati lepas makan..ok ar kan..hehehe..(tapi kalo dah ajal apa nak buat...innalillah)...

sape tau nama dia???...buah samak ker??..pn azita pernah dok KOREA mesti tau...



Sape tau ek..apa nama buah ni...tampok mcm manggis..kulit mcm epal..



Rasa mcam honeydew dan rangup..rupa biji mcm ciku..

Hari ini dimula kan dgn menyiapkan 1 insuran tuk my jiran sebelah rumah...dah byak support bisnes yg kami buat dah..dari Unit trust ke Insuran kereta2 dan motor...tu la ada kereta sampai 3 buah dan 1 motor so aku secara x lansung dah ada customer tetap iaitu jiran ku Amin & Zati....tq to them..

Malam tadi balik awal sikit sbb nak pegi settle kan ni la dia..dek kerana susah nak cari cartridge LEXMARK 120..dan mahal harge nya..maka kami kena la repair gadget yg sedia ada tapi dah lama x gunakan dek gara2 aku ni x pandai nak inject ink ke printer tu...hehehe..x reti2 nak guna..sib baik tokeh kedai yg aku beli dulu tu ajar lagi cara2 nya..lg pun sbb dulu time keja dan b4 ni guna toner ke cartridge x de la nak kena inject bagai tu...so aku mmg x reti...tapi kali ni kena jugak belajar sbb mesti guna sbb nya dah x de printer lain lagi tuk keja..padan muka aku...tapi tu la dia ada hikmah disebalik nya..aku dpt ilmu baru dan berani nak inject dan proses nak guna printer ni...padahal printer ni dah kira canggih sgt la pun sbb 3 in 1...apa lagi nak...boleh print..boleh scan dan boleh copy...senang kan..x yah nak g cari pat lain dah..semua ada...so no excuse lagi pas ni....harap merajin kan diri la lepas ni belajar segala yg baru dan dpt ilmu tu implement la kan..cakap tuk diri sendiri ni...huhuhu..





Duduk sebelah fax machine..emm dah ada teman baru fax ni plak..



Apa pun aku adalah aku ---> NJ



6 comments:

♥cybermummy♥ said...

Kalau kat s'pore di panggil buah samak jugak . Tapi kalau org yang ada asthma tak boleh makan banyak-banyak . Bahaya , tau-tau je kang beraya kat hospital pulak :p

geraugebang said...

buah samak ke buah kesemak? Setahu kita kita panggil pisang kaki. Tang mana pisang, tang mana kaki kita pun tak tau. Omputih panggil pessimon (betul ke ngejanyeer)Kita suka buah ni. Kalau yang oren sangat warnanya tu lagi best.

ima said...

salam kak n...selalu tengok buah ni tapi sebab tak kenal jadi takut lak nak beli...takut tak sedap...hehehe.akak, manis tak?

P/s,printer tu sebijik ngan umah ima punya...

NJ said...

To cybermummy
ha tu la kan..sbb mcm ada getah2 tu la kot..ada related dgn asthma..sib akak x de pyakit tu la..makan sikit2 je pun..
To gerau..
kesemak????hahaha..lain jerk..samak la tu..persimmon..ye la kot..asal sebut betol ok ar kan..k ar nak peran bagi oren lagi ni..ranum..mesti manis..ada lg 4 biji ni..beli tu RM10 8 biji tapi ada free 1 so jadi 9..huhuhu
salam ima..
manis gak..rangup kira sedap la..akak pun pestime makan..hehe
takut gak buah apa plak la..mmg ada penah tgok kat pasaraya..tapi x tau buah apa.x penah beli ar..

psst..printer kiter sama tanda ada sense sehati la tu kan..ekeke

hajah zainab bt abdullah said...

namanya pisang kaki...betul mcm geraugebang cakap tu. ada yang dikeringkan...nampak putih2 gitu..kat kedai ubat cina ada jual..kat giant pun ada..biasa kita boleh guna masa buat air leng chi kang..

Ernie said...

TAK PERNAH NAMPAK lagi kut buah macam tu...
sedap ke kak?