Yang sudi mengikuti disini..

Saturday, November 21, 2009

Salam hujung minggu

Salam tuk yang bekerja dan yg bercuti sabtu ni kan...mcm aku mmg keja la sampai kul brape ek?...tah la rasa ok kul 7..x ok jap lagi balik la...customer walk in pun x der..hubby keja shif ptg hari ni dah pegi kul 3 tadi...sorang2 kat ofis..rasa bosan gak..kalau ramai customer ok ar..layan jgak duk ofis ni...buat n3 ni jer la dulu..jap lagi pk nak balik awal ke camane tgok keadaan...kadang time ni customer ada yg keja..so ptg2 sikit baru ada yg dtg berurusan..apa pun kalau ada rezeki ada la..sabar je tunggu..

Hari ni masak lunch tuk anak2 n hubby..kari ayam + kentang + bendir + karot..campur jerk..anak2 suker makan..mcm anak mami lak anak2 aku ni ek..hahaha...bawa tuk hubby makan tadi kat ofis..licin gak..sbb kari ni masak pekat sikit..aku makan dgn roti la..sedap beb wa cakap lu...ekekeke..



Desert lak masak pengat campuran gak keledek + pisang tanduk + tepung + sagu + gula merah...secukup bahan dan rasa la kira..sedang2 manis jer..awas manis2 ni..bahaya..yg letak tepung tu coz hubby x suker makan yg pisang ke keledek tu..dia makan yg tepung gandum tu jer...so kena la ikut selera dia gak..



Tadi kul 2.30 duk2 kat ofis dgn hubby..dtg lak si penjual nak suruh beli la barang jualan dia..apa yg dia bawak..rupanya org yg sama dtg last 2 week tu..jual buah la..ni la dia...emmm..makan jgn x makan..mmg musim dia kot skrg ni kan...hari ni dia jual RM10 = 9 biji..aku cakap lagi la.."free 1 biji la tokeh"...hahaha so total semua RM10 = 10 biji aku dapat..hahaha...ala takat sebiji kan..dia dah 2 kali dtg..ok la aku beli kan..
Hazila...Am..meh kita makan PERSIMMON aka pisang kaki..ceh aku dah pandai makan buah ni sekarang..sepatah kata en mat gebu..aku pun pestime makan last 2 week jer baru kenal buah ni..kesian kan en mat kita dah idup lama baru tau...apa pun PERSIMMON ni mmg sedap..manis dan rangup...sape nak meh dtg amik sorang sebiji..hehe..




Nasib x tamak haloba..beli terus sekotak ni...kayo cina jual PERSIMMON ni kejap...

Ni plak dpt kabinet kayu yg dulu awal tender barang2 ofis ni dengan TAKAFUL MALAYSIA yg tutup kat pasir gudang ni la...aku dpt tender tu..so termasuk la kabinet ni..sebenarnya ofis TM tu buat letak file..aku letak kat dapur seketol..kat bilik anak 1 ketol tiap bilik..kat umah 3 ketol la ada..baki lain ada lg kat ofis ni..tuk letak file..ha tu baru betol..haha..BIL tlg pasang kan petang semalam je baru..dah 5 bulan duk perap kat umah...BIl x berkesempatan..hubby lagi la skrg bz jer..sian dia buat keja 2 in 1 pun skrg...dan pic lg 1 tu mmg kabinet asal dapur aku tu ler..dah lama kabinet tu..tpai bukan kayu..material dia apa ek..tapi bukan kayu la..mcm fiber campur steel...kaler pintu tu nampak mcm itam tapi sebenar nya coklat...mmg x match la dgn yg kayu tu..tapi dah ada layan jer la..tuk letak barang2 sabun basuh..dan yg ringan2 je ni...nampak kemas lagi dapur tu kan..kalau x bersepah sajer...tapi jgn terkejut lak ek sekali bukak tgok dalam kabinet ley pengsan org..miahahaha...sbb aku ni rajin sgt2 la tu la pasal...





Dah siap keja BIL..cuma x dpt mengecat jer..hubby kata nak buat sendiri..tapi skrg ni aku mcm x caye je hubby dpt buat dalam masa terdekat ni..(ish derhaka aku jap ni)..kang ada org dtg time raya haji ni ke..umah masih ada sisa simen konis yg BIL buat hari tu..uwaaaaa...hubby mmg tau...aku nak tukar kaler kunin ke oren ke dia x kasi..nak gak cat merah dia tu...x pe la asal cat semula..x comot...dan DOOR BELL pun dan berbunyi..sape nak buat DOOR BELL boleh la bgtau aku..suruh BIL pasang kan..siap wiring dgn BELL RM160 jer...x sempat snap pic lak tadi...lain n3 lak ek..nanti x de bahan lak n3 esok2...

Sebelum merepek lebih kat sini..nak ucap kat u all have a nice weekend...



Apa pun aku adalah aku ---> NJ

1 comment:

Erna said...

salam perkenalan NJ..tak sangka ye..kegemaran kita sama..buah persimmon..tapi tu la kan..buah ni bermusim gak sampai ke malaysia ni...baru2 ni akak beli kat jusco..sebiji RM1.80..tapi dah suke beli juga...nasib semalam masuk kedai buah cina..RM10.00 dapat 6 biji..beli le banyak2 puas hati dapat makan..sedap rangup dan manis..