Yang sudi mengikuti disini..

Monday, December 28, 2009

Majlis di rumah teman blog

Salam hari isnin..baru sempat nak buat n3 petang2 hari ni je pun...org keja dah balik pun time ni...aku pun nak balik awal la hari ni..sbb ada lg tugas nak settle urusan anak2 sekolah x abis lg ni..semalam ahad..dah pegi beli stationery dorang...ada lg x complete tu..reen x dpt beg baru lg..asik tuntut jer la malam2 tu duk sebut..nak beg sekolah baru..satu jerrkk...yg lama nak guna tuk sekolah agama katanya..ok la layan kan jer..aku skrg ni kena tunggu green light mr hubby la tuk nak beli apa2..maklum la tu kan bos aku skrg ni..apa nak kata..dah x keja dan bergaji sendiri ni kan...terima seadanya serta redha...
petang semalam sebelum pegi beli stationary bagai tu..aku singgah jap umah sorang kawan ni...geng blog gak ni..dia sms jemput dtg umah ada majlis katanya..tapi x mention plak majlis apa..aku pun pk majlis makan2 je..so anak2 dara ku pakai la baju t-shirt dgn seluar pjg je..aku mmg ar pesen baju kurung je skrg..mane ada pesen lain lg yg sesuai dgn aku ni....sekali tiba sana..rupanya majlis khatam quran..alamakkkk segan nyer aku rasa..tapi dah pegi x kan nak pusing balik plak kan..x pe la apa nak buat..nasib anak2 mmg pakai t-shirt lengan pjg je selalu (mmg arahan mama dorang tu..koser veto ni..wajib..hahaha)..majlis berlansung dgn anak bujang2 ima yg hensem2 tu baca ayat2 suci al-quran...sejuk perut ima ngandungkan anak2 tu semua..aku join sekali la doa selamat dan berselawat...semoga ima dan keluarga diberkatiNYA selalu..

ima dah buat n3 pun...nak tgok ley g kat sini http://mawarmerah7.blogspot.com

Aku amik gak pic kat umah ima (mane ley jadi blogger x amik pic kan ekeke)...makanan pun sedap2 kat umah ima semalam,nasi beriani dan kuih2 ima mmg sedap..erghh kenyang la makan..umah dia mmg cantek..kemas dan susunan sedap mate mandang walau anak bujang 5 org tu..ima mmg suker bunga2 ni..dan berani bermain dgn cat pelbagai warna..cantek..akak suker ima..puji ikhlas ni tau...





Apa pun aku adalah aku ---> NJ

2 comments:

Erna said...

salam NJ..
cuti sekolah ni kan..macam2 majlis la....dari cukor jambul,berkhatan..khatam quran sampailah kenduri kawin...kita pun samalah sebok...

ima said...

salam kak n...

alamak malunyer...janganlah puji melambung2...biasalah tu bila ada majlis,umah kena kemas...klu kak n dtg mengejut mesti pengsan punya..tengok umah ima ni...hihihi