Yang sudi mengikuti disini..

Thursday, December 3, 2009

Mencari pasangan

Cari pasangan???...tuk saper pulak ek??...hehehe...bukan untuk org tapi tuk koleksi ku yg x seberapa ni la kan..ada pinggan nasi 4...ada pinggan bujur nasi tambah tu 3..tapi nak cari set cawan teh pulak x de..mane nak dapat ni....ada yg nak jual ke atau tau kat mane ada jual..sila la bgtau yer..suker sgt sbb bunga dia la tu kan ROSES merah lagi...sbb dah byak rumah pegi tgok2 x jumpa bunga ni..sebenarnya set cawan teh tu ada kat rumah arwah FIL tu..cuma masa dah lepas amik pinggan nasi tambah tu..return lagi nak tgok set cawan teh tu..kata MIL (TIRI) dah kena amik org...dia kata SIL no.5 amik..tapi aku riki2 dgn dorang x de sape pun cakap yg amik..mmg sah la MIL (TIRI) tu sorok dari aku..masa tu pun FIL dah x de kan..apa nak kata x de rezeki aku kot..yg koleksi ni pun arwah MIL (my hubby own mother) aku yg punya...SIL lain pun ada dpt jugak..tapi aku awal2 lagi dah amik 3 tahun lepas sbb suker koleksi ROSES ni...dorang baru2 ni je nak minat lak kan...sib dah dpt dulu kalo x mmg la melepasssss....hehe..



Cantek kan ROSES ni...i likeee...



Tapi bukan setakat tuk letak sbg perhiasan jer..guna la baru afdal...mesti lauk lagi sedap..huhu


So sape2 yg ada koleksi set cawan teh sama bunga roses ni sila la tampil kan diri atau ada jumpa kat mane2 ke..sila la bagi detail tuk senang nak pegi beli..dpt 4 biji pun ok dah..tapi kalau dpt 6 biji lg la sukerrr...



Apa pun aku adalah aku ---> NJ


11 comments:

h4ni3 said...

wahh.. so classic! mak hanie dulu ada 1 bowl bunga camni. tp sayang dah pecah la kak. tgk gamba ni, teringat lak masa kecik2 dulu :)

NJ said...

Ye la hanie...set lama kan..mmg classic..tapi x complete lg ni..nak tunggu bila la leh dpt ni..harap2 ada la kan..

Erna said...

dulu saya penah beli 12 biji sekali..satu set dengan cawan pun ade...tapi saya anto kat kampong...balik2 lagi tengok dah takde..rupenya mak dah bagi kat kakak ipar....

ima said...

salam kak n...memang cantiklah bunga roses tu!!!ima pun suka kalau pinggang mangkuk yang bunga roses ni...tak dapatlah ima nak nolong,sebab ima pun tak tahu kat mana boleh dapatkannya...huhu

geraugebang said...

emmmm, errr, kita tak de. Jangan marah NJ. Kita ada yang hadiah beli ubat gigi jeer.

Leya said...

Kak NJ....kene rajin2 tgk kat blog mane tahu kak NJ terjumpe adik beradik dia yang lain....tp munge ros mmg menawan hati walaupun hitamkan....hehehe

ninie's corner said...

ni set dulu2 punye kan.....??? tp still cantik kan.....

NJ said...

to all frens
timakasih pada yg sudi nak bg idea kat sini..tu la kan..susah nak cari,nak kena g jalan2 kat umah yg ada pinggan mangkuk bagai ni ar kan,cik mat gebu mesti tau ni.. hehe tu pakar pinggan mangkuk antik mesti tau..x pe la nak kena g jalan jauh2 skit ar mcm ni kan.. tapi harap jumpa la pasangan koleksi ni..

LanaBulu said...

Ingatkan pasangan utk sapa2 tadi...
rupa2nya ..pinggan mangkuk..
apa laa kak NJ ni..
ye ye tadi teman..cepat2 nengoknya..his..kot2lah ada offer baru...hee

kakcikseroja said...

Nanati kalau kakcik jumpa set gini kakcik bagitau kat N ek? Set ni, set klasik, zaman kakcik bebudak dulu.. :)

Mungkin ada yang baru, tapi nilainya takkan sama dengan yang antik, betul tak?

NJ said...

kakciks
yg baru x sama yg lama tu pun.. bunga zaman skrg ni dah lain..N suker bukan apa selain cantek juga tuk kenangan zaman silam N masa kecik2 dulu...tgok pinggan2 lama ni dpt rewind memory kecik2 dan dpt ilang skit rindu pada arwah mak dan kampung halaman..