Yang sudi mengikuti disini..

Thursday, December 24, 2009

Menu 24 Disember 2009

Hari ni 24/12/2009...kenangan dgn tarikh ni dulu la..aku mula kerja makan gaji kat ex company tu la KISWIRE SDN BHD (1992)..kalau aku keja lg skrg ni jejak la 18 tahun usia keja kat sana tu..kenangan tuk diri aku je la...orglain x de x pe la..ada aku kisah ker?...kihkih...kenangan hanya tinggal kenangan...tapi ingat lg beb....

Dan dah nak hampir tamat tempoh cuti sekolah tuk anak2..maka aku pun akan memulakan jadual baru x lama lagi tuk arrange anak2 ke sekolah dan Cham ke kolej...semua akan bermula pada 4 Januari 2010...ish dah jejak angka 2010 tu ek...aku dulu dr zaman usia kanak2 tahun 1968 ke tahun 1978...1988..1998..2008..dah jejak 2010 tahun depan...lama dah rasa dunia ni ek..emm tuk aku ni pun dah tua la skrg ni..tahun hijrah pun dah 1431...byak tu angka no2 tu...persiapan anak2 masih belum lengkap..dalam proses melengkapkan segala hal buku2 dorang la minggu ni dan minggu depan...apa pun harapan aku tuk anak2 kesayangan ku yg 4 org tu semoga sessi tahun 2010 ni akan bermula dengan baik dan akan mendapat kejayaan yg lebih baik dari tahun 2009 ini...dah nak melalut la pulak dah..baik tukar topik ar ni..

Hari ni masak menu ni tuk anak2..sbb reen asik request dr last week lg ni...sian plak..malam tadi g kedai tgok ada ketam beso2 lak tu..so beli la 6 ekor...cukup la tuk 1 family 6 org makan..tapi tu la masak tuk anak2 x ley letak cili padi..sbb dorang x tahan pedas..reen & akir...tapi asing kan yg tuk kami 4 org letak cili padi..fuhhh terangkat mater makan...ketam tu lak beso2 isi penuh..emmm yummmy...makan gitu jer pun sodap..alamak jgn ada yg ngences la pulak...hehehehe..jgn marah ek...

Pagi tadi bekpes baser la makan roti...ari ni tgahari aku makan nasi jugak akhirnya sbb godaan lemak ketam tu x tertahan rasa selera aku ni...ekekeke..tapi x ley makan byak2 nasi beb...kurangkan..kurangkan...




Tak agak2 snap pic dgn majerin & roti cenggini ek...x sempat ler..aku sapu kat roti jalan g keja terus dah kul 11...makan lunch lak kul 3 tadi..sampai ni ler x makan lagi ni..lapor weiii buat n3 ni...aduhhhhh..kena beli susu balik ni...

Ok tuk semua yg baca n3 ni..selamat bercuti panjang..dan yg meraikan Hari Natal tu selamat la ye...take care ur self n family too...

N3 sekali kuar 2 terus..maklum la pc ni laju la pulak...kui3


Apa pun aku adalah aku ---> NJ

4 comments:

ain said...

kak N...saya lama dah tak masak. asyik masak kat kedai je. busy nguruskan mcm2 hal. now ni nk uruskan hal anak2 nak naik sekolah pulak. peninggg!!!!

Happy holiday to u too!!!!

PuteriSatu said...

Salam kenal kak...tima kasih sudi menjejak ke blog saya... saya pun last week baru masak lemak ketam... memang tak tahan godaan kan klu nampak ketam ni...

kakcikseroja said...

N...

waaaa... mmg ngences kakcik tengok gambo ketam tu...

'selamat kembali ke sekolah, N' wakakaka....

NJ said...

to ain
sabar la ye ain..anak2 mmg dah tugas kita..lg la ain ibu tinggal tu mesti kena buat semua..akak yg x ditinggalkan pun kena urus sendiri gak ni..uwaaaaa
mamaaqilah..
timakasih kembali
to kakciks
timakasih kak..tapi lap la ngences tu ek..ekekeke