Yang sudi mengikuti disini..

Monday, December 21, 2009

N3 masak and makan la pulak

Salam semua..bajet ramai jer yg baca n3 ni kan..emm x kisah la tu..yg penting aku baca sendiri pun ok je..x de hal la tu..
Lama dah pun x n3 masak dah ni..dah terjebak dgn deco & decal plak ni..dah jadi lain lak aku ni..kui3..semalam AHAD..org kan hari OFF...keja ke masak ke kan..tapi aku..dah OFF keja last friday so kena ON la hari Ahad pun...so masak la menu ni atas permintaan anak2..sbb dah lama dorang x makan menu ni...Ayam masak kurma simple jer..campak2 siap..pakai santan kotak segera..dah selalu guna jadi biasa dah..x yah la time nak masak nak sibuk nak perah santan bagai...aku pun bukan rajin sgt kalau nak cepat2 masak tu kan..senang citer...beli spare 3-4 kotak..rasa nak masak..santan dah ada..x guna pun x basi...alamak citer pe plak ni..citer masak kelain plak ek..jgn ada yg bosan dah la aku merepek lak ni ek..(tapi sharing je ni kan)..
Dah masak kurma ayam tu ada lg menu ayam lagi...grg la plak kepak ayam sbb mmg time beli tu dah plan nak buat ayam goreng rangup tuk anak2...masak nasi 4 cawan...sekali ke petang la masak tu...sbb ptg tu aku nak g bukak kedai la beb...dah Friday OFF kan..x keja kang aku gak miss sorrow..keja sendiri ni mcm ni la kan...so anak2 dah kenyang..dear pun dah kenyang..pegi la keja plak ek...alhamdulillah rezeki kalau kita rajin berusaha kan ada jer akan kita dpt...bz gak sampai kul 945 malam baru balik..siap kan keja (insuran la tu...apa lagi keja aku ni kan..)aminnn,so layan jer la pic yg sempat snap..sbb nak upload mmg slow banget..aduh..aduhh...zasssssssssss





Epal ni makan sebelum makan..tu kan cara yg betol...yg aku tau la..org lain tah ler...



Apa pun aku adalah aku ---> NJ



5 comments:

Ibuhani said...

wah NJ ni peminat ayam ekk.....menu semua ayam jer :)

Azmiezas said...

Sedapnya kurma ayam..dah lama tak makan kurma ayam pasal kita jer yg makan, anak ngan hubby tak brapa makan...kalau nak makan kurma pi beli kat kedai la nampaknya atau makan kat umah kenduri..

azieazah said...

NJ.. meriah betul ayam dia..
Guna santan kotak. Hmmm saya pun guna santan kotak gak. Beli banyak stok. Sebb mudah dan lauk kita tak cepat basi. Cuma bila buat kuih tradisi, rasa dia kurang umphhh..

Betul, makan buah sebelum makan nasik. Tapi kene makan setengah jam awal sebelum nasi...

kakcikseroja said...

Salam N...

dari apa yang kakcik baca,kita sepatutnya makan buah2an sebelum makan makanan lain. Yang sering berlaku, sebaliknya pulak...


(Teringat ayam yang dibeli Ahad lepas masih kaku membisu dalam peti dingin beku!)

Ernie said...

anak-anak kite pulak memang suka masak kurma... tapi saya yang tak pas masak kurma lagi hehe